Effortless English Sistemi

Bugünkü yazımızda sizlere Effortless English sistemi hakkında bilgi vermeye gayret edeceğim. Effortless English Sistemi nedir? Ne değildir? Effortless English Sistemi gerçekten işe yarar mı? Piyasadaki diğer dil setlerinden farkı nedir? Effortless English Sistemi kimler için faydalıdır? Tüm bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını bu yazımızda bulacaksınız.

Mantıklı davrandığınızı zannederek mantıksızlık yapıyor olabilirsiniz. Sıra dışı başarılar için bazen alışılmışın dışına çıkmayı denerseniz, dünyayı değiştirebilirsiniz.

1968 Meksika Olimpiyat Oyunları’na kadar bütün yüksek atlamacılar, yüzleri çıtaya dönük, vücutları paralel şekilde çıtanın üzerinden atlamaya çalışıp, alışılmış "Western Roll" tekniğini kullanıyorlardı.




Tanınmamış bir atlet çıtaya yaklaştı ve 2.24 lük atlayışı ile yeni dünya rekorunu belirledi. Tek yaptığı havalandıktan sonra, bütün atletlerin tersine çıtaya yüzünü değil sırtını dönmekti.

Havaya sıçradı, ayaklarını yukarı çekti ve dizlerini kırıp çıtanın üstünden sırtüstü atladı. Bu atlet, Dick Fosbury idi. Ve o günden sonra bu atlayış tekniğine adını verdi. Günümüzde yüksek atlamada hâlâ bu teknik (Fosbury Flop tekniği) kullanılıyor.

Dick Fosbury, İnsanoğlunun o güne kadar ulaşabildiği en yüksek seviyeye sıçradı. Herkesin yaptığı gibi değil, aksini düşünerek. Bu aslında, basit bir düşünme tekniğidir. Ama buradaki düşünme tekniği, bir sıçrama tekniğine dönüştü ve yüksek atlamada tarihi bir dönüm noktası oldu.

Bu hikâyeden de anlaşılacağı gibi, alışılagelmiş yöntemlerden farklı düşünme tekniklerini kullanabilirsek daha verimli yöntemleri keşfedebiliriz. Herkesin izlediği yol, en iyi yol anlamına gelmez. Şimdi, size bugüne kadar ingilizce eğitimi alanında genelde herkesin çıtayı yüzü dönük atladığını, hal bu ki ingilizce eğitimi için çok daha etkili bir atlayış olduğunu söylesem? Bu yeni teknik sayesinde en az 2-3 kat daha hızlı ve etkili ingilizce öğreneceksiniz ve yaklaşık 6 ay sonra da akıcı ingilizce konuşacaksınız desem?

Yıllardır okullarda başlayıp özel dil kurslarında devam ettiğimiz ingilizce eğitimi bizim için neden bir kâbusa dönüşüyor? Onca yıldır ingilizce eğitimi aldığımız halde neden istediğimiz gibi ingilizce konuşamıyor, ya da ingilizce konuşmaları anlayamıyoruz? Yoksa biz, İngilizce eğitimi için yeterli kabiliyete sahip değil miyiz? Bir yerlerde yanlışlık olduğu kesin. Ama iyi haber şu ki, yanlışlık bizde değil. Yani ana dilimizi konuşmayı öğrendiğimize göre, ingilizce eğitimi konusunda kabiliyetimiz var demektir. Bu kabiliyet insandan insana biraz farklılık gösterebilir tabi. Ancak, ana dilimizi konuşmayı öğrendiğimize göre, herkes ingilizce konuşmayı öğrenebilir. Sadece doğru sıçrama tekniğini kullanmak gerekir.

Peki, o zaman yanlışlık nerede? Evet, yanlışlık çıtayı düz atlatmaya çalışan eğitim sistemimizdedir. Bize bir sürü sıkıcı kitaplar verirler, birçok kelime listeleri ezberletmeye çalışırlar. Sıkıcı gramer kurallarını ezberleyip ingilizce konuşmamızı beklerler. İyi ama bunları yapmadan ingilizce eğitimi olur mu? Dick Fosbury, çıtayı ters dönerek atladığında bize bu sorunun cevabını vermiş oldu aslında. Şimdiye kadar, okullarda ve dil kurslarında İngilizceyi gözlerimizle öğrendik. O yüzden de İngilizceyi kusursuz olarak konuşmayı öğrenemedik. Evet, kusursuz ingilizce konuşmanın anahtarı dinlemektir.


Effortless English sisteminde sıkıcı ingilizce kitapları kullanmazsınız. Bir sürü kelime listeleri ezberlemek zorunda kalmaz, kelimeleri doğal olarak, özümseyerek öğrenirsiniz. Sıkıcı gramer kurallarını ezberlemek zorunda kalmazsınız. İngilizce konuşmayı, çocukların ana dillerini öğrendikleri gibi, sadece dinleyerek öğrenirsiniz. İngilizceyi gözlerinizle değil, kulaklarınızla öğrenirsiniz.

Effortless English sistemi, Amerikalı bir ingilizce öğretmeni olan AJ. Hoge tarafından tamamen bilimsel araştırmalar ışığında geliştirilmiş bir sistemdir. AJ. Hoge son derece zeki, renkli ve aktif bir ingilizce öğretmenidir. Effortless English sisteminin kurucusu ve yöneticisidir. Sadece ingilizce eğitiminde değil, kişisel gelişim, yönetim ve liderlik alanlarında da kendini geliştirmiş paylaşımcı bir girişimcidir. Sitemizde AJ Hoge’un birçok videosunu sizlerle paylaşacağım. Bu sayede hem Effortless English sistemini hem de AJ. Hogu daha iyi tanıyacaksınız. İlk olarak aşağıdaki youtube videosunu izleyip Effortless English sistemini bir de ondan dinleyelim.

EFFORTLESS ENGLISH DERSLERI


Effortless English Sisteminin 7 adet basit kuralı vardır. Effortless English sistemi, bu 7 kural üzerine inşa edilmiştir. Bunları daha sonra sizlerle ayrıntılı olarak paylaşacağım. Şimdi, Effortless English dersleri hakkında bazı noktalara değinmek istiyorum. Effortless English dersleri son derece eğlenceli ve kolaydır. Dersler mp3 formatında olup telefonunuzdan, bilgisayarınızdan, ipodunuzdan ya da mp3 playerlarınızdan dersleri dinleyebilirsiniz. Her ders birkaç mp3 audio ses dosyasi ve bir adet pdf metin dosyasından oluşur. Pdf metin dosyasında size küçük bir iniglizce makale verilir. Bu makalede bir takım yeni kelimeler mevcuttur. Vocabulary mp3 audio ses dosyasinda bu yeni kelimeler A.J. Hoge tarafından ingilizce olarak açıklanır.

Sonra bu yeni kelimelerin içinde yer aldığı abartılı, komik ve bazen de saçma bir mini hikâye (miny story) dersi vardır. Abartılı ve komik olmasının sebebi, yeni kelimeleri kolay ve hızlı bir şekilde özümsetmektir. Mini hikâye dersi Effortless English sisteminin en önemli dersidir. Bu derste A.J. Hoge size birçok basit sorular sorar ve sizden bu sorulara cevap vermenizi ister. İlk başta cevap veremeseniz de sonun değil, mini hikâye dersini tekrar tekrar dinleyerek yeni kelimeleri özümseyerek öğrenirsiniz.

Ders setinin içindeki diğer bir mp3 dersi de POV (Point of View) Dersidir. Mini hikâye dersindeki hikâyenin tamamen aynısı; önce geçmiş zamanda, sonra tamamlanmamış geçmiş zamanda ve son olarak gelecek zamanda anlatılır. Böylece hiç gramer çalışmadan otomatik olarak ingilizce grameri öğrenmiş olursunuz. Bazı ders setlerinde Commentary mp3 dersi de mevcuttur. Bu derste A.J. Hoge Pdf metin dosyasında verilen küçük makale hakkında kendi yorumlarını paylaşır.

Effortless English mp3 derslerinin önem sırası şu şekildedir. En önemli ders mini hikâye mp3 dersidir. Bu dersi defalarca dinlemek ve sorulan sorularak mutlaka (ilk seferlerde olmasa bile) cevap vermeniz gerekir. Verdiğiniz cevaplar kusursuz olmak zorunda değildir. Diğer bir önemli ders, Pov (Point of View) Dersidir. Bu dersi de pek çok kez dinlemek gerekir. Vocabulary ve Commentary mp3 derslerini kaç kere dinleyeceğiniz size bağlıdır. Birer kere dinlemek yeterli olabilir. Biraz önce de bahsettiğim gibi A.J. Hoge son derece renkli ve aktif biridir. Derslerin konularını da zevkli ve ilginç konulardan seçerek hazırladığı için hem sıkılmadan İngilizcenizi geliştirebilir hem de farklı konularda fikir sahibi olursunuz.


Kelimeler (Vocabulary) Dersleri
İngilizce Konuşurken kolayca kullanabilmek için kelimeleri gözlerinizle değil, kulaklarınızla öğrenmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Mp3 Audio (dinleme) vocabulary dersi, okuma derslerinden 2-3 kat daha verimlidir. Effortless English dersleri sayesinde gözlerinizle değil, kulaklarınızla zahmetsizce öğrenirsiniz.


Dinle & Cevapla Hikâye Dersleri
İngilizceyi otomatik olarak anlamanızı sağlayacak, kolayca ve akıcı İngilizce konuşturan yeni bir ders tekniğidir. Mini hikâye derslerini her gün kullanarak ingilizcenizi otomatik olarak gelişirsiniz.


POV - Point of View Dersleri
Point of View dersleri, ingilizce grameri otomatik olarak öğrenmenin sırrıdır. Tıpkı bir Amerikalı çocuk gibi; doğal yoldan, kolayca ve içgüdüsel olarak gramer öğrenebilirsiniz.


Sesli Metin Dersleri
Şimdi bir düşünün; İngilizce dersleri eğlenceli, ilginç, zekice ve biraz komik olsa, İngilizce öğrenmeyi daha çok ister ve severdiniz değil mi? A.J. Hoge tarafından özenle hazırlanan sesli derslerle eğlenerek hem ingilizce hem de değerli bilgiler öğrenirsiniz.


EFFORTLESS ENGLISH KİMLER İÇİN FAYDALIDIR?

Her ne kadar sistem, çocukların dil öğrenme mantığına dayanarak geliştirildiyse de, yetişkinler için bu tam olarak böyle gelişmez. Yani İngilizceye yeni başlamış ve hiç gramer bilgisi olmayan arkadaşlar bu sistemle çalışmaya başlamadan önce temel ingilizce seviyelerini biraz geliştirmeleri gerekir. Temel ingilizce seviyesinden kasıt, okuduğumuz ve dinlediğiniz basit İngilizceyi anlayabilmektir. Aşağıdaki videoyu izlediğinizde, anlatılanların %80'ini anlayabiliyorsanız Effortless English dersleri sizin için uygundur.

Effortless English Sisteminin hedef kitlesi, temel ingilizce bilgisine sahip, okuduğu basit İngilizceyi anlayabilen, ancak ingilizce konuşmakta zorlanan yetişkinlerdir. Effortless English derslerinin birincil hedefi akıcı ve otomatik olarak (konuşurken, gramer kurallarını düşünmeden, kafamızda tercüme etmeden) ingilizce konuşturmaktır. Bir başka deyişle Effortless English dersleri, okullarda ve-veya dil kurslarında ingilizce eğitimi aldığı halde ingilizce konuşamayanlara akıcı ingilizce konuşturur.


Effortless English İndirmek İçin Tıklayın!

EFFORTLESS ENGLISH GERÇEKTEN İŞE YARAR MI?

Arkadaşlar, burada bazı gerçekleri hatırlamakta fayda var. Ud hocam Sayın Necati Çelik, bize her zaman, kendi hocası Cinüçen Tanrıkorur’un bir prensibini hatırlatırdı, “Kimse Kimseye Hiçbir şey Öğretemez” Yani insan öğrenme işlemini aslında kendisi gerçekleştirir. Okullar, kurslar, hocalar, kitaplar v.s bizim öğrenmemize sadece yardımcı olabilir. Özel kurslara gittiği halde hiçbir yol alamayan insanların sorunu da budur.

Kendisi hiçbir gayret sarf etmediği halde hocaların ve kursların kendisine bir şey öğreteceğini düşünürler. Öğrenmek istediğimiz konuya kendimizi adamamız ve mutlaka yeteri kadar zaman ayırmamız gerekir. Adanmak; bir şeyi çok istemek, onu elde etmek için gerekeni yapmaktır. Hiç zaman ayırmaksızın kurslara gidip özel hocalar tutmaksa paranızı sokağa atmaktan ileri gitmez.

Effortless English sistemi, kendi kendine çalışarak öğrenme üzerine kurulmuş bir sistemdir. Evinizde, arabanızda ve hemen heryerde çalışabilirsiniz. Effortless English derslerini ipod yada mp3 player ile heryere beraberinizde götürüp çalışabilirsiniz. Eğer size öğütlendiği gibi sistemli olarak çalışırsanız, mutlaka başaracaksınız.

İngilizce öğrenmek uzun soluklu bir maratona benzer. Bütün uzun soluklu işlerde başarı yakalamak, istikrarlı ve sistemli bir çalışmaya bağlıdır. Unutmayın! Taşı delen, suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Hergün iki saat ingilizce çalışmak idealdir. Ama bir saat bile olsa mutlaka hergün çalışmak çok önemlidir. Ders çalışma teknikleri hakkında ayrıntılı bilgi için ingilizce çalşıma rehberimizi okumanızı tavsiye ediyorum.


EFFORTLESS ENGLISH DERSLERİNİ ALMAK

Effortless English derslerini almak için aşağıdaki linke tıklayarak Effortless English resmi sitesine gidin. 97 usd lik ödeme işleminden hemen sonra sizebir e-posta gönderilecek oradaki linkten tüm ders setlerini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Aşağıdaki youtube videosunda A.J. Hoge dersleri nasıl alacağınızı ayrıntılı olarak gösteriyor.


Daha önce bahsettiğimiz gibi dersler mp3 ses dosyası şeklindedir. Tüm ders setlerinin toplamı yaklaşık 1.60 GB yer kaplar ve dersler yaklaşık 90 saattir. Şimdi piyasadaki özel ingilizce derslerinin saat ücretiyle ya da özel kursların saat ücretiye, Effortless English derslerini kıyaslayın. Bana sorarsanız 97 usd fiyat, Effortless English setleri için çok uygundur. Bu gibi durumlarda yüzeysel değerlendirme yapmak insanda yanlış intiba uyandırabilir. Bazı insanlar ürün veya hizmet fiyatlarını pahalı ya da ucuz olarak değerlendirir. Bence fiyat konusunda yapılması gereken en doğru değerlendirme, bir şeyin fiyatıyla ondan elde edeceğiniz faydayı kıyaslamaktır.

Ben kendi açımdan harcamalarımı genel olarak ikiye ayırırım. Bunlardan birine kötü yatırım, birine iyi yatırım derim. Kötü yatırım,  size gelecekte fayda olarak dönmeyen ya da harcadığınız paradan daha az fayda sağlayan harcamadır. İyi harcama ise verdiğiniz paranın daha sonra size fayda olarak yaptığınız harcamadan daha büyük bir faydayla geri dönmesidir. Örneğin tek hafta sonu için bir iş seminerine 5000 lira vermek bana göre ucuzdur. Bu iş seminerinde öğrendikleriniz hayatınız boyu size ilk başta harcadığınız paradan çok daha fazlasıyla geri döner. İşte bu iyi bir yatırımdır. Öte yandan starbucks cafede 6-7 lira verip bir kahve içmek benim için pahalıdır. Çünkü bilirim ki o kahve gelecekte bana sağlık olarak ya da başka şekilde fayda sağlamaz.

Genel hatlarıyla Effortless English sistemini tanıtmış olduk. Şimdi aşağıdaki linke tıklayıp Effortless English resmi sitesine gidin ve geleceğiniz için harika bir yatırım yapın. İngilizce konusunu; hayatınız boyunca karşınıza çıkan bir engel olmaktan çıkarıp, her zaman size avantaj sağlayan cebinizdeki bir altın haline getirin. Yeniden görüşünceye kadar hoşça kalın.

Effortless English İndirmek için tıklayın!

Not: Effortless English seti, okuduğu ve anladığı genel İngilizceyi anlayabilen ama konuşamayanlar için geliştirilmiş bir settir. İçerik olarak dersler, tamamen İngilizce anlatımlıdır. Türkçe destekli bir set olmayıp, yeni başlayanlar için uygun değildir. Orta ve ileri seviye İngilizce bilgisine sahip olan arkadaşlara, konuşma becerilerini geliştirmek için tavsiye ediyorum.
 
İngilizce öğrenmeye yeni başlayan arkadaşlar için Rahat İngilizce eğitim setini tavsiye ederim. Bu set Effortless English ile aynı mantıkla hazırlanmıştır. Herşeyden önce Türkçe anlatımlıdır. Gramer dersleri vardır ama çok fazla gramere boğulmadan, sadece mp3 formatındaki keyifli hikayeleri dinleyerek hızlı ve kolay İngilizce öğrenmeniz için geliştirilmiştir. Mini hikaye derslerindeki soru cevap bölümünde, kolay sorulara cevap vererek İngilizce konuşma pratiği yaparak yani konuşarak İngilizce öğrenirsiniz. Sıfırdan İngilizce öğrenmeye başlayacaklar ve biraz temel bilgisi olanlar için Rahat İngilizce setini öneriyorum. Ayrıntılı bilgi almak ve ücretsiz dersleri indirmek için www.rahatingilizce.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.  
 
 
Effortless English ile ilgili diğer yazılarımız:

* Kural 1: Kelime Ezberlemeyin
* Kural 2: Gramer Çalışmayın
* Kural 3: Önce Dinleyin
* Kural 4: Deep Learning
* Kural 5: Point Of View
* Kural 6: Gerçek ingilizce
* Kural 7: Dinle ve Cevapla
* Effortless English indir

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

18 yorum:

  1. Harika bir yazı bu, teşekkürler. Ben de effortless english dersleriyle çalışıyorum, gerçekten çok işe yarıyor, herkese tavsiye ederim.

    Dersler mp3 formatında olduğundan telefona atıp otobüste okula gidip gelirken dinleyebiliyorsunuz. Ama faydalı olması için günde 2 saat, hergün çalışmak lazım.

    Bir de asıl önemli konu, evde yalnız çalışırken Aj hogun sorduğu sorulara yüksek sesle cevap vermek. bunu yaparsanız bir ay kadar sonra otomatik konuşma refleksi kazanıyorsunuz, süper bişey. herkese tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Bülent,

    Yorumların için teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel noktalara temas etmişsin.

    Effortless English derslerini kullanan diğer arkadaşlar da görüşlerini burada bizimle paylaşırlarsa çok seviniriz.

    Herkese ingilizce eğitiminde başarılar dilerim.

    H.Fatih Erdem

    YanıtlaSil
  3. tesekkurker en kisa suewde baslayacagim

    YanıtlaSil
  4. Ben effortless english derslerine lisedeyken başlamıştım.Bu yıl odtü işletmeyi kazandım ve hazırlık sınıfı öğrencisiyim.Bildiğiniz gibi Odtü de eğitim dili ingilizce kitaplarımız kaynaklarımız vs. herşey ingilizce ve derslerimiz de ingilizce işleniyor.Ben bu setin bu kadar faydalı olduğunu odtüye gidince anladım.Speaking ve listening derslerinde olsun yabancılarla konuşma konusundaki hızım olsun hepsinin fırlamış olduğunu gördüm.Halbuki bütün kuru bitirmemiştim bile. :)

    YanıtlaSil
  5. merhabalar.. 97 usd aylık mı, bir kerelik ödeme mi onu çözemedim ben de.
    bir de power english programından bahsetmiştiniz baska bir yazıda, seviyeye göre bir seçim yok gibi görüyorum sitede. yardımcıs olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, Power English İngilizce seti, Effortless English sisteminin en son sürümüdür. Fiyatı 97 usd olup tek seferlik ödemede tüm dersleri bilgisayarınıza indirebilir ve ömür boyu kullanabilirsiniz. http://ingilizcekonusmak.blogspot.com/2011/10/ingilizce-egitim-seti-indir.html

    Bu dersler, okuduğu ve dinlediği İngilizceyi anlayabildiği halde akıcı İngilizce konuşamayanlara yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Çok fazla seviye farkı yoktur.

    YanıtlaSil
  7. Klasik bir Anadolu Lisesi mezunuyum, okuduğumu anlarım, duyduğuu eh işte, konuşmakta ise çok zorlanırım. Daha doğrusu öyleydim, bu sisteme geçmeden önce. Henüz başında sayılırım, ama çok daha rahat ve akıcı konuştuğumu fark ediyorum. Ayrıca A.J'in fikirleri de ilginç ve saygıdeğer. Benim gibi olan herkese kesinlikle tavsiye ediyorum, yeterli emeği harcarsanız verim alacağınız garanti.

    YanıtlaSil
  8. dersler ingilizce-türkçe olarak mı, tamamen ingilizce mi anlatılıyor

    YanıtlaSil
  9. Effortless English İngilizce setindeki tüm dersler İngilizce olarak anlatılmıştır, Türkçe yoktur. Zaten bu set, okuduğu ve dinlediği İngilizceyi anlayabilen ama konuşamayanlar için geliştirilmiştir.

    YanıtlaSil
  10. ücret halen geçerlimi sitede öyle bi rakam yazmıyor

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Burcu, Effortless English sisteminin en son çıkan sürümü Power English İngilizce setinin fiyatı 97 dolardır. Bu setler Türkçe destekli olmadığından yeni başlayanlar için uygun değildir. Okuduğu ve dinlediği İngilizceyi anlayabilen ama akıcı İngilizce konuşamayanlara yardımcı olmak için geliştirilmiş bir settir. Ayrıntılı bilgi için http://tinyurl.com/effortless-englishclub Effortless English resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Power English seti için sipariş formuna ulaşmak için: http://tinyurl.com/Buy-Power-English
    iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  12. bende klasik bir anadolu lisesi mezunuyum konuşulanlarının çoğunu anlıyorum fakat grammer adına zamanlar haricinde hiçbirşey hatırlamıyorum sadece speaking ve listening için mi faydalı gramer de öğrenebilecekmiyim

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Emre Yılmaz, Effortless English dersleri okuduğu ve dinlediği İngilizceyi anlayabilen ama akıcı konuşamayanlara yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu dersleri öncelikle konuşma ve dinlemeyi geliştirmeyi hedefler. Tabi konuşurken grameri doğru kullanmayı öğrenirsiniz. Bunu tekrar tekrar doğru gramer kullanımını dinleyerek yaparsınız. Effortless English sisteminde POV yani point of view dersleri vardır. Beşinci kuralda ayrıntılı anlattık: http://ingilizcekonusmak.blogspot.com/2010/03/ingilizce-gramer-dersleri.html Bu derslerde AJ Hoge mini story dersinde anlattığı hikayeyi önce basit geçmiş zamanda anlatıyor. Sonra aynı hikayeyi, tamamlanmamış geçmiş zamanda anlatıyor. Ve en sonunda aynı hikayeyi gelecek zaman yapısında anlatıyor. Siz de aynı hikayeyi, farklı tenslerde dinleyerek grameri doğru kullanmayı öğreniyorsunuz. Yani grameri bilinçaltında öğreniyorsunuz.
    Yoksa Effortless English setinde bizim klasik gramer bilgilerini bulamazsınız.

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar,
    Öncelikle böyle bir yayın ile bizlere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
    Benim bir sorum olacak. 7 tane klasör var (Economics, Effortless English & Tony Robbins' Training Course, Flow English, Learn Real English Conversations, Original English, Point of View Stories, Power English).
    Lisede hazırlık okumuştum, gramer bilgim var ama konuşmakta zorlanıyorum. Bu programa başlayacağım fakat bu klasörlerin hangisinden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bir hafta boyunca aynı konuyu çalışın demişsiniz, konuyu hangi klasörden seçmem gerekiyor? Bana her hafta bir konu çalışacak şekilde 1 aylık programı nasıl yapacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz? Ben ona göre devam ederim. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, yorumunuzda bahsettiğiniz isimler, bir çok setin karışımından oluşmaktadır. Bu tür dosyalar internet üzerinden, yasal olmayan yollardan indirilen derslerdir. Ben her zaman effortless English resmi sitesi üzerinden satılan Power English derslerini tavsiye ediyorum. Sizin elinizde bulunan Original Effortless English klasörü içindeki ilk dersten de başlayabilirsiniz. Her hafta bir bölüm çalışarak devam edebilirsiniz. Bu klasörü tamamen bitirince Power English klasöründeki derslere başlarsınız. Ama dediğim gibi elinizdeki derslerin tam içeriğini bilemiyorum. Genelde karman çorman dersleri bir araya getirip insanlara veriyorlar. Yani dersler tam mıdır değil midir. Sıralaması nedir bilemiyorum. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba arkadaşlar ben temmuz yada agustos ayında toefl sınavına giricem bu sete çalışırsam ingilizcemi ilerletebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dara, Effortless English eğitim setlerinin amacı İngilizce anlama ve konuşma becerinizi geliştirmektir. Yani asıl amaç sizi sınavlara hazırlamak değildir ama, bu setlerle bir çok yeni İngilizce kelime öğrenebilir, anlama ve konuşma seviyenizi çok hızlı ilerletebilirsiniz. Böylece gireceğiniz sınavlarda çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

      Sil
  17. Merhaba arkadaşlar ben ingilizcede ileri seviyede değilm ama anlayabilirim konuşmada sorunm var ve temmuz ayında toefl sınavına girmem gerekiyor bu set benim dilimi daha iyi yaparmı

    YanıtlaSil

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir