ingilizce Gramer Dersleri

Effortless English sistemini anlatırken, İngilizce gramer çalışmayın demiştik. İngilizce gramer dersleri, size İngilizce hakkında düşünmeyi öğretir, sizin ise düşünmeden, otomatik ve akıcı olarak konuşmaya ihtiyacınız var demiştik. Evet, İngilizce gramer dersleri, İngilizce yazmanıza yardımcı olabilir ama size İngilizce konuşturmaz. Peki, İngilizce gramer dersleri çalışmadan, İngilizceyi tarzanca mı konuşacağız? İngilizce konuşmalarımızda, dil bilgisi kurallarını nasıl doğru olrak kullanacağız? 

 Bugün sizlere, Effortless English sisteminin beşinci kuralını anlatacağız. Effortless English sisteminin ingilizce gramer dersleri sayılan, Point Of View mini Story derslerinden bahsedeceğiz. Şimdi, aşağıdaki videoyu izleyip, beşinci kuralımızı A.J. Hoge’dan dinleyelim.


Effortless English Kural 05: Point Of View Mini Stories

Hatırlayacağınız gibi, Effortless English Sisteminin ikinci kuralını anlatırken, sizlere İngilizce gramer çalışmayın demiştik. Siz bunu duyunca, peki o zaman İngilizce konuşurken, İngilizce dilbilgisi kurallarını nasıl doğru olarak kullanacağım diye düşünmüştünüz. Bugün sizlere işte bunun cevabını vereceğiz.

Evet, bugünkü yazımızda, İngilizce gramer dersleri çalışmadan nasıl İngilizce dilbilgisi kurallarını doğru olarak kullanacağınızı öğreneceksiniz. Aslında bu teknik; çok basit, kolay ve güçlü bir tekniktir ve araştırmalar göstermiştir ki İngilizce gramer öğrenmek için en güçlü tekniktir. Peki, nedir bu teknik? Bu tekniğin adı “Point Of View Stories” dir. Bu tekniğin sırrı nedir? Size grameri nasıl öğretir?

Point of view mini story, Küçük bir hikâyenin zamanını ya da bir şekilde gramer kurallarını değiştirerek anlatmaktır. Şimdi size çok basit bir örnek verelim. Size bir dersleri anlatırken, komik ve ilginç bir hikâye öğretiriz. Bunu ilk defa anlatırken basit zamanda anlatırız.

Örneğimiz: “Bir genç var, adı Bill. Bill, mağazaya gider. O, bir şişe su satın alır. Su için, 2 dolar öder.” Şimdilik mini hikâyemiz bu kadar olsun. Bu hikâyemiz basit zamandı. Şimdilik tek yapmanız gereken bunu sürekli dinlemektir.

Sonra aynı hikâyeyi geçmiş zamanda anlatırız. Örneğimiz: “Bil adında bir genç vardı. Bill, dün mağazaya gitti. O, bir şişe su satın aldı. O, su için 2 dolar ödedi.” Evet, şimdilik hepsi bu kadar. Normalde Point of view mini hikâyelerimiz biraz daha uzun ve tabi biraz daha zor olur. Küçük hikâyemizi, gramer kurallarını düşünmeden, geçmiş zamanda da tekrarlı olarak sürekli dinlersiniz.

Küçük İngilizce hikâyeleri dinlerken, gramer kurallarını kesinlikle düşünmeden, sadece anlama yoğunlaşarak dinlersiniz. İşte bu kolay ve zahmetsiz gramer öğrenmedir. Bir sonraki aşamada, hikâyemizi gelecek zamanda anlatırız. Burada, hayal gücümüzü kullanarak, hikâyemizi gelecek zamana taşıyoruz: “Bil adında bir genç olacak. Bill, mağazaya gidecek ve bir şişe su satın alacak. O, su için 2 dolar ödeyecek.” Bu şekilde, küçük hikâyemizi, gelecek zamanda da tekrar tekrar dinleyerek, gelecek zaman yapısını öğrenirsiniz. Aynı hikayeyi, (past perfetct) tamamlanmamış geçmiş zamanda da dinlersiniz.

Kullandığım zaman yapılarını, ya da İngilizce dilbilgisi kurallarının isimlerini bilmenize gerek yok. Yapmanız gereken tek şey, çeşitli zaman yapılarında anlattığımız aynı hikayeyi, tekrar tekrar dinlemektir. Tıpkı yerli konuşmacılar gibi, gramer kurallarını doğal olarak öğrenirsiniz. Dilin yapısını, çocukların öğrendiği gibi öğrenirsiniz. Bu teknikle, gramer kurallarını otomatik olarak çabucak kullanabilmeyi öğrenirsiniz. Konuşurken, bir sürü dil kuralını düşünmenize gerek kalmadan, otomatik ve akıcı olarak konuşacaksınız. ingilizce hakkında çok fazla düşünmeyi bırakabilirsiniz. Sadece dinlersiniz ve konuşursunuz.

Click here to view more details

Get Effortless English Lessons
Effortless English yazılarımız:

* Kural 1: Kelime Ezberlemeyin
* Kural 2: Gramer Çalışmayın
* Kural 3: Önce Dinleyin
* Kural 4: Deep Learning
* Kural 6: Gerçek ingilizce
* Kural 7: Dinle ve Cevapla
* Effortless English indir

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir