ingilizce okuma parçaları

Bu yazımızda, ingilizce kelime öğrenme ve onları okumada nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğiz. İngilizce okumanızı hızlı ve kolay bir şekilde nasıl geliştirirsiniz? ingilizce kelimeleri nasıl öğrenirsiniz? İngilizce kelime bilgisi ve okumayı nasıl çabucak geliştirebilirsiniz?

ingilizce kelime bilgisi ve okumanızı çok hızlı geliştirebilirsiniz.

Bu konuda bir çok araştırma vardır. Araştırmalar, hangi tekniğin başarılı olduğunu ve hangi tekniğin faydalı olamadığını bize gösteriyor. Araştırmalar çok açık ve son derece güvenilirdir. Doğru tekniği kullanırsanız ingilizcenizi çok hızlı ilerletebilirsiniz.

Bu konuda yanlış bilinenler:

Zor metinler ve ders kitapları okumayın. Eğer zor okuma parçaları ve ders kitapları okursanız, ingilizce okuma yeteneğiniz çok çok yavaş gelişecektir. Birçok öğrenci zor metinleri okuyarak ingilizce kelime bilgisini ve okumasını geliştirmeye çalışır. Bunu yaparken sözlük kullanır, notlar alırlar ve onu çalışırlar. Sadece bir küçük yazıyı okumak için bir saat ya da daha fazla zamana ihtiyaçları olabilir.

ingilizce öğrenenler, zor metinleri çalışarak daha hızlı öğreneceklerini düşünürler. Ama yanılıyorlar. Hem de kesinlikle yanılıyorlar.

En iyi yöntem eğlenceli ve kolay ingilizce okuma parçalarıdır.

Şüphesiz, ingilizce kelime bilgisini ve okumayı çok hızlı geliştirmek için, kolay ve ilginç yazılar ya da kitaplar okumalısınız (ama ders kitapları değil). Bol bol okumalısınız (günde bir saat ya da daha fazla) ama kolay ingilizce kitaplar okumalısınız.

ingilizce okuma parçaları belirlemek için kuralımız çok basittir. Bir metni anlamak için sözlük kullanmaya ihtiyaç duymamalısınız. Eğer sözlüğe ihtiyaç duyuyorsanız, okuduğunuz şey size göre zordur ve okumak için daha kolay bir yazı bulmalısınız. Okuduğunuz her sayfadaki kelimelerin yüzde 98 ya da daha fazlasını anlayabilmelisiniz. Okuduğunuz şeyin yüzde 98’ini anlayabildiğiniz zaman, anlamadığınız %2 lik kısmı tahmin etmek kolaydır olacaktır. Bu sayede sözlüğe ihtiyacınız olmaz.



ingilizcenizi 3-5 kat daha hızlı geliştirin

Araştırmalar bize gösteriyor, kolay kitapları okumak; ingilizce okumanızı, kelime bilginizi ve gramer bilginizi zor kitapları okumaktan 3-5 kat daha hızlı geliştirir.

ingilizce okuma parçaları

Ne tür kitaplar okumalısınız. Hoşunuza giden herhangi bir kitap olabilir. Çocuk kitapları, macera, bilim kurgu, romantik, komik kitaplar olabilir.

ingilizce okumanın 9 aylık gücü 

Bu yazıda anlattıklarımızı her gün bir saat yaptığınızda, şaşıracaksınız. ingilizceniz süper bir gelişme gösterecek. Zor kitaplar okuyan öğrencilerden daha hızlı ingilizcenizi geliştireceksiniz. Buna garanti veririm.

Sonuç olarak, rahat olun. Kolay ve ilginizi çeken bir şeyler bulun ve okuyun.

İngilizce eğitiminde başarılar dileriz.

Effortless English LLC

Konuyla ilgili diğer yazılarımız:
Mükemmel ingilizcenin anahtarı
ingilizce çalışma yöntemleri
Akıcı ingilizce konuşma yöntemi
Effortless English Metodu
Filmlerle ingilizce öğrenmek

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir