ingilizce anlıyorum ama konuşamıyorum

Merhaba, nasılsınız, ingilizce çalışmalarınız nasıl gidiyor. ingilizce gramer seviyeniz gayet iyi, günlük konuşmalar için yeterli kelime bilgisine sahipsiniz ama yine de “ingilizce anlıyorum ama konuşamıyorum” diyenlerden misiniz?

Bugün biraz, akıcı ingilizce konuşma hakkında konuşmak istiyorum. Akıcılık nedir? Akıcılık, kolayca ve çabucak ingilizce konuşma (ve anlama) yeteneğidir. Tercüme etmeden! Aslında hemen anlamak ve konuşmaktır akıcılık. Akıcı ingilizce konuşma, ingilizce eğitimi için sizin hedefinizdir.

Akıcı ingilizce konuşmayı yakalamak için tek bir yol vardır.

Araştırmalar açıkça ortaya koymaktadır. Akıcı konuşmanın tek yolu vardır. Bol bol anlaşılabilir ve tekrarlı ingilizce dinlemelisiniz. Bu tek yoldur.

Bu iki kavram da çok önemlidir. ANLAŞILABİLİR ve TEKRARLI. Eğer anlamazsanız, hiçbir şey öğrenemezsiniz. İngilizcenizi geliştiremezsiniz.

Anlaşılabilirlik formülün sadece yarısıdır.

Dinleyeceğiniz İngilizcenin anlaşılabilir olması yeterli değildir. Ayrıca bol bol tekrarlı dinleme yapmalısınız. Eğer bir kelimeyi bir kere duyarsanız, onu yakında unutursunuz. Yeni bir kelimeyi ve gramer yapısını hemen anlayıp otomatik konuşabilmek için onu daha önce defalarca duymuş olmalısınız.

İşte bu yüzden mini stories (sesli hikayeler dersi), kelimeler dersleri, Point Of View dersleri ve Audio derslerini bol bol dinlemenizi istiyoruz.

Her dersi en az 30 kere dinlemelisiniz. 6 ila 8 ay sonra ingilizce konuşmanız daha hızlı ve daha iyi olacaktır. Bu gelişme otomatik olarak gerçekleşecek. Düşünmenize, endişe etmenize gerek yoktur. Sadece bol bol dinleyin.

İngilizce eğitiminde iyi şanslar diliyoruz, kendinize iyi bakın.


Şunlar da ilginizi çekebilir:
* Mükemmel ingilizcenin anahtarı
* ingilizce çalışma teknikleri
* ingilizce dersleri indir
* Filmlerle ingilizce öğrenmek
* Ücretsiz ingilizce dersi indir

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir