ingilizce Konuşma Dersleri

Bugünkü yazımızda, ingilizce konuşma dersleri ile ilgili görüş ve tavsiyelerimizi sizlerle paylaşacağız. Dinleyeceğiniz İngilizce konuşma dersleri nasıl olmalı, nasıl olmamalı? İnternette ingilizce konuşma dersleri ararken dikkat etmeniz gereken en önemli özellikler nelerdir? Evet, bu soruların cevaplarını, Effortless English kuralları çerçevesinde anlatmaya çalışacağız. Effortless English altıncı kuralımızı anlatmaya başlamadan önce, her zamanki gibi aşağıdaki youtube videosunu izleyip, altıncı kuralımızı A.J. Hoge’dan dinleyelim.


Youtube izleyemeyenler için alternatif video:

Speak English Lessons Lesson 6 | Commercials | SPIKE.com


Effortless English Kural 06: Gerçek ingilizce malzemeleri kullanın.

Bugün, sizlere altıncı kuralımızı anlatıyoruz. Altıncı kuralımız: Sadece gerçek ingilizce malzemeler kullanmaktır. Daha önceki kurallarımızda sizlere, ingilizce öğreten kitapları (textbooks) bırakmanızı söylemiştik. Umarız, kitaplardan ingilizce öğrenmeyi artık bırakmışsınızdır. Kitaplardan ingilizce öğrenmeyi bıraktığınıza göre, ingilizce öğrenmek için, şimdi ne kullanacaksınız? Evet, şimdi gerçek ingilizce malzemeler kullanacaksınız. Gerçek ingilizce malzemeler derken neyi kastediyoruz? Yerli konuşmacılar için hazırlanmış ya da ona çok yakın olan ingilizce malzemelerden bahsediyoruz. Örneğin ingilizce okuma yapacağınız zaman (ingilizce ders kitapları berbattır, onları tavsiye etmiyoruz) basit ingilizce hikaye kitapları ya da basit romanlar okuyun. Basit, ilginizi çeken ve eğlenceli malzemeler kullanın. Belki bir romantik hikaye ya da belki bir macera kitabı okuyaabilirsiniz. Daha sonraki derslerimizde, sizlere ingilizce okuma konusunda çeşitli tavsiyelerimiz olacak.

İngilizce dinleme konusuna gelince, dinleyeceğiniz ingilizce konuşma dersleri de basit, ilginç ve eğlenceli olmalı. Konuşmacının ses tonu, enerjisi ve seçtiği konu eğlenceli olmalıdır. Yani, Textbook Cd’lerinde geçen konuşmaları dinlemek çok sıkıcı ve berbattır, onları dinlemek istemezsiniz. Textbook Cd’lerindeki ingilizce konuşma dersleri aktörler tarafından kaydedilir. Aktörler tarafından kaydedilen ingilizce konuşma dersleri hem sıkıcıdır, hem de doğallıktan uzaktır. Doğal ve gerçek ingilizce konuşma dersleri dinlemelisiniz, tıpkı bu videoda olduğu gibi. Benim konuşmalarımın videolarını tekrar tekrar dinleyerek pratik yapabilirsiniz. Yada başka gerçek ingilizce konuşmalar bulup onlarla çalışabilirsiniz. İnternetten girip bir sürü gerçek ingilizce konuşma dersleri bulup pratik yapabilirsiniz. (Aşağıdaki adrese tıklayıp, Effortless Egnlish sitesine girip, podcast bölümünden A.J. Hoge konuşmalarını sürekli dinleyin. A.J. Hoge rol yapmıyor, gerçek konuşmalar kaydediyor)


Gerçek ingilizce konuşma dersleri için, internetten ilginizi çeken konulara göre (spor, arabalar, sağlık v.b) araştırma yapıp bir çok podcast bulabilirsiniz. Ya da sesli kitaplar (Audio books) ingilizce dinleme için harikadır. Veya, çocuklar için hazırlanmış sesli hikayeleri de kullanabilirsiniz. Bunlar gerçekten eğlencelidir ve textbook’lardan çok daha iyidir. Seviyeniz ilerledikçe, biraz daha zor dinleme malzemeleri seçebilirsiniz. Seviyeniz çok ileri düzeye geldiğinde; CNN, BBC ya da diğer ingilizce televizyonları dinleyebilir, Amerikan filmleri izleyerek pratik yapabilirsiniz. Ama başlangıçta mutlaka basit ve gerçek ingilizce malzemeler kullanın.

Sonuç olarak, mutlaka gerçek ingilizce malzemeler kullanın. Gerçek ingilizce konuşma dersleri dinlerseniz, kulaklarınız yoluyla bilinçaltınız gerçek İngilizceyi özümser. Bu çok önemli bir konudur. Textbook larla ve onların kaset ve cdleri ile çalışırsanız, yapay ve resmi İngilizceye aşina olur ve gerçek ingilizce konuşmaları anlayamaz, kullanamazsınız. Textbooklardaki ingilizce gramer, kelimeler ve tarz, tamamen yazılı ingilizce içindir. Gerçek ingilizce konuşma dersleri dinlerseniz, Amerikalıların, İngilizlerin ve Kanadalıların normal konuşmalarını öğrenirsiniz.

Click here to view more details

Get Effortless English Lessons
Effortless English ile ilgili öbür yazılarımız:

* Kural 1: Kelime Ezberlemeyin
* Kural 2: Gramer Çalışmayın
* Kural 3: Önce Dinleyin
* Kural 4: Deep Learning
* Kural 5: Point Of View
* Kural 7: Dinle ve Cevapla
* Effortless English indir

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir