Learn Real English Gerçek İngilizce Anlama ve Konuşma Seti

Gerçek İngilizceyi anlama ve konuşma oranı, maalesef ülkemizde çok düşük seviyelerde. Gerçek İngilizce ne demek birazdan açıklayacağım. Ancak şimdi durum tespitimizi biraz daha netleştirelim. İngilizce konuşmaları anlıyorum fakat kendimi ifade edemiyorum diyen insanların derdini genel hatlarıyla şöyle ifade edebiliriz. Senelerce devlet okullarında İngilizce dersleri almışlardır. İngilizce grameri muhtemelen bir Amerikalıdan bile daha iyi bilebilirler. Birçok İngilizce kelimenin manasını bilirler. İngilizce sınavlarına girdiklerinde başarılı sonuçlar alırlar. Fakat İngilizce konuşmaya sıra gelince bir utanma durumu, panik ve stres dolu dakikalar yaşarlar. Ders kitaplarını okudukları zaman anlarlar ancak İngilizce tv programlarını ve filmleri anlayamazlar.

Okulda aldıkları İngilizce derslerinin yetmediğini varsayarak İngilizce kurslarına devam edenler de “anlıyorum ama konuşamıyorum” durumundan çoğu zaman öteye gidemezler. İşte bunun sebebi de kurslarda kullanılan öğretim tekniğinin devlet okullarında uygulanan metotla neredeyse aynı olmasıdır. Çuval dolusu para verip gittikleri İngilizce kurslarında daha fazla dil bilgisi ezberler, daha çok ders kitabı talim ederler ve daha çok boşluk doldurma alıştırması yaparlar ancak sonuç hiç de istenildiği gibi olmaz.

Benzer yöntemleri kullanarak çok farklı sonuçlar elde edemezsiniz. Bundan dolayı okul kitapları okuyarak, dil bilgisi kurallarını ve ayrıca sözcük listelerini ezber yaparak, sınavlar ve testler çözerek geliştiremediğiniz İngilizce duyduğunu anlayıp konuşabilme yeteneğinizi, ancak farklı teknikler izleyerek geliştirebilirsiniz. Söz konusu tekniklerden sizlere daha evvel Effortless English yöntemi adı altında söz etmiştik. Bu yöntemi çabucak özetleyecek olursak, teorik İngilizce yerine pratik İngilizce öğrenme teknikleri kullanmak diyebiliriz. İngilizce pratik nedir? Dinlemek ve de konuşmaktır. Effortless English metodunda bol ve tekrarlı İngilizce dinlersiniz ve bununla birlikte kısa hikaye mp3 derslerinde kullanılan tekrarlı soru cevap yöntemiyle İngilizce konuşma uygulaması yaparsınız.

Bu yazıda size tanıtacağımız Learn Real English kursu, Effortless English programının yöneticisi A.J. Hoge ve 2 arkadaşı Joe Weiss ile Kristin Dodds tarafından oluşturulmuş interaktif İngilizce derslerinden oluşuyor.

Learn Real English Seti İndir!

İngilizce Filmleri Anlamak İstiyorum Diyenlere

Film izlerken duyduğunuz İngililzce, gerçek yaşamda konuşulan İngilizce ile tamamen aynıdır. Biliyoruz ki filmlerde izlediğimiz oyuncular gerçek yaşamı yansıtmaya çalışıyorlar. Günlük konuşma İngilizcesinde de pek çok deyimler, slang kelimeler, phrase dediğimiz sözcük grupları ve ayrıca yaygın olarak kullanılan bir takım ifadeler vardır. Bunların neredeyse hiçbirini kitaplarda bulamazsınız. Hal böyleyken, okullarda ve özel kurslarda ders kitaplarıyla İngilizce öğrenmek isteyen birisi, günlük yaşamda ve de televizyonda konuşulan İngilizceyi anlama konusunda başarılı olamaz.

learn real english ingilizce seti indir
Learn Real English setinde günlük hayatta kullanılan İngilizce ile hazırlanmış mp3 derslerini dinlersiniz. Vocabulary isimli dersinde bu diyalogta geçen sözcükleri, slang ve deyimlerin anlamını öğrenirsiniz. Sonra mini hikaye adlı derste bu yeni öğrendiğiniz sözcüklerin kullanıldığı keyifli, komik ve ayrıca abartılı bir hikaye dinleyip, sorulan basit sorulara yüksek sesle cevap vermeye çalışırsınız. İşte bu mini hikaye soru cevap metodunu bol tekrarlı olarak uygulayarak çok sağlam bir öğrenme gerçekleştirmiş olursunuz. Sonunda da Point of View dersine geçip, aynı hikayeyi değişik zaman yapılarında dinleyip, ingilizce dil bilgisi kurallarını çalışmadan grameri uygun bir biçimde kullanmayı öğrenirsiniz. Söz konusu setle çalışırken, bilinçli ve bilinçaltı olarak faydalanacağınız yöntemleri şu şekilde listeleyebiliriz;
  • Dinleyerek İngilizce öğrenirsiniz.
  • Hikayelerle bilinçaltınızı öğrenme sürecine katarsınız.
  • Soru cevap tekniği ile konuşarak pratik İngilizce öğrenirsiniz.
  • Tekrarlı dinle ve cevapla yöntemi ile bilgileri unutmayacak şekilde öğrenmiş olursunuz.
  • Günlük hayatta kullanılan pek çok İngilizce kelime ve anlatım kalıbını son derece kolay ve hızlı öğrenmiş olursunuz.
  • Bu kelimeleri sadece anlamayı değil yerli yerinde kullanmayı öğrenirsiniz.
  • Ders kitapları ve gramer çalışmadan güzel cümle kurmayı keşfedersiniz.
  • Programı tamamladığınızda günlük İngilizceyi kolayca anlar ve konuşursunuz.
Kısaca toparlarsak, Effortless English metoduyla oluşturulmuş olan Learn Real English setini orta ve ileri düzey İngilizce temeline sahip olanlara tavsiye ediyoruz. (Temel ve intermediate seviye arasında bulunanlar bu yöntemlerle hazırlanmış olan Rahat İngilizce programını kullanabilirler.) Şimdi aşağıdaki videoyu seyredip set ile ilgili A.J. Hoge’un anlattıklarını dinleyebilirsiniz. Bu arada, şayet videoda duyduklarınızı yüzde seksen oranında anlayabiliyorsanız söz konusu set sizin için çok idealdir. Bu orandan daha az anlarsanız Rahat İngilizce eğitim setiyle ilerlemeniz uygun olacaktır.

Learn Real English İngilizce Seti

 

Ayrıntılı bilgi için tıklayın!

Şimdi yukarıda izlediğimiz videoda anlatılanların Türkçe anlamını özetleyelim. Hali hazırda gittiğiniz okullarda İngilizceyi ders kitaplarından öğrendiniz ve gerçek yaşamda, sokaklarda, lokantalarda ve otellerde konuşulan İngilizceyi anlamakta zorlanıyor musunuz?
 
Bazen, İngilizce konuşmaya çalıştığınızda sıkılıp utanıyor musunuz? İngilizce konuşma konusunda gerginlik yaşıyor musunuz? Aylar ve hatta yıllar boyunca gramer ve ders kitaplarını çalışmaktan ve hala iyi İngilizce konuşamamaktan yoruldunuz mu? İngilizce filmleri ve Amerikan televizyonlarını anlamakta sıkıntı yaşıyor musunuz? Yalnız değilsiniz. Eski metotlarla ve geleneksel okul yöntemleriyle İngilizce öğrenen insanların çoğu aynı durumları yaşıyor.
 
Real English eğitim seti, gerçek hayatta konuşulan İngilizceyi anlamanız ve kullanabilmeniz için tasarlanmıştır. Real English nedir? Real English, İngilizce konuşulan ülkelerde günlük hayatta kullanılan doğal konuşma dilidir. Amerikalılar, Kanadalılar ve İngilizlerin arkadaşlarıyla, aileleriyle iletişim kurdukları ve iş hayatında kullandıkları veya televizyon programları ve filmlerde duyduğunuz İngilizcedir. Gerçek İngilizce, okuldaki derslerde okutulan kitaplarda öğrendiğiniz İngilizce değildir.
 
Learn Real English eğitim setini aldığınız zaman, altı aylık bir kurs almış olursunuz. Set içindeki her ünitede gerçek İngilizce konuşmalar vardır. Bu konuşmalar iki veya daha fazla Amerikalı arasında geçen doğal konuşmalardır. Onlar bir yazılı doküman veya metin okumuyorlar. Dinleyeceğiniz İngilizce, önceden planlanmamış ve doğal bir konuda karşılıklı konuşmalardan oluşur. Elbette bu derslerin yazılı dokümanı vardır ve siz bu konuşmaları okuyarak takip edebilir ve her şeyi anlayabilirsiniz. Set içerisinde, yeni öğrendiğiniz İngilizce kelimeleri, deyimleri ve argo ifadeleri öğreneceğiniz vocabulary dersi vardır.
 
Yani bu ders, dinlediğiniz her konuşmada geçen yeni ifadeleri, yine İngilizce olarak açıklayan bir derstir. Real English eğitim setinde, İngilizceyi hikaye tekniği kullanarak öğreneceğiniz bir mini hikaye dersi vardır. Bu ders, İngilizce dinleme ve konuşma becerilerinizi geliştiren en güçlü derstir. Yeni öğrendiğiniz İngilizce kelimeleri pekiştirmek ve doğru gramer kullanımını zihninizin derinliklerine yerleştirmek için bu ders birebirdir.
 
Learn Real English eğitim setinde bir de Point Of View hikaye dersleri bulunur. Bu dersler size doğal yoldan gramer öğretir. İngilizce grameri, uzun kurallar listesi çalışarak değil, doğal yoldan dinleyerek öğrenirsiniz. Tıpkı çocukların kitaplardan değil, konuşmaları dinleyerek öğrendiği gibi. Learn Real English İngilizce seti, sizi ileri İngilizce seviyesine getirir. Bu eğitim setiyle çalışın; güçlü, açık ve akıcı bir şekilde gerçek İngilizce konuşmaya başlayın. 

Learn Real English Seti İndirmek İçin Tıklayın!

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Fatih Bey, yorumlarınızla konumuza katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederiz. Orta ve ileri seviye arkadaşlar için Effortless English seti ile A.J. Hoge ve arkadaşlarının birlikte çıkardıkları Learn Real English setini tavsiye ediyoruz.

      Sil
  2. Yıllarca okullarda İngilizce dersleri aldıktan, ders kitapları okuduktan ve gramer kuralları ezberleyip testler çözdükten sonra İngilizce konuşma problemi yaşayanların en önemli sorunu pratik eksikliğidir. Ayrıca ders kitapları okuyarak, filmlerde ve günlük gerçek hayatta konuşulan İngilizceyi anlayamazsınız. Çünkü bunlar çok farklıdır. Learn Real English seti bu alandaki eksikliği kapatmada çok faydalı olabilecek bir kaynaktır. Özellikle anlıyorum ama konuşamıyorum diyenlere öneriyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Evet, Learn Real English seti ile birlikte Effortless English sisteminin son sürümü olan Power English seti de bu alanda en iyi setlerdir.

    YanıtlaSil

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir