Etkili Yöntemlerle İngilizce Öğrenin

Bu yazımızda bilgisayarınıza indirebileceğiniz yeni bir mp3 ingilizce dersini sizlerle paylaşıyoruz. Aşağıdaki downlaod linkine tıklayıp bedava ingilizce mp3 dersinizi indirin. İndirdiğiniz rar dosyası içinde bir adet mp3 ses dosyası ve bu dersin pdf yazı dosyası bulunmaktadır. Dersinizi dinlerken aynı zamanda okuyablirsiniz. Dersimizden gerekli faydayı sağlayabilmek için onu bir 4-5 gün boyunca birkaç kere dinleyin. Dersin Türkçe açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz.


Pek çoğumuz biliyoruz ki ingilizce öğrenmenin en iyi yolu sezgisel ve doğal yoldan öğrenmektir. Evet, pek çok öğrenci halen doğal olmayan, etkisiz ve eski yöntemlerle ingilizce öğrenmeyi seçiyor. Ve hayal kırıklığına uğramaya devam ediyorlar. Zahmetsiz ve doğal yoldan ingilizce öğrenmeye geçmek, neden bazı öğrencileri korkutur?

Cevap, elbette eğitim sistemimizdir. Dünyanın her yerinde endüstriyel, fabrika tarzı eğitim sistemleri mevcuttur. Öğrenciler, pasif bir şekilde sıkıcı ezber teknikleriyle bilgileri ezberlemektedirler. Ders notları almak için pasif dinleme yaparlar.

İnsan beyninin nasıl öğrendiğini bilen herkes bu öğrenme şeklinin ne kadar etkisiz olduğunu anlayacaktır. Okullardaki öğrenme tamamıyla doğallıktan uzaktır.

Peki neden böyle düşünürüz. Çünkü okulların temel rolü, beynimizi beslemek değil, bize kuralları uygulayan yumuşak başlı çalışanlar olmayı öğretmektedir. İşte bu acı gerçektir. Gerçekte bazı ülkelerde, yönetimlerin resmi eğitim birimleri açıkça itiraf etmektedirler ki, öğrencilerin akıcı ingilizce konuşmayı geliştirmeleri önemsenmemektedir. Örneğin Japonya’da pek çok devlet yetkilisi asıl amaçlarının öğrencilere ingilizce öğretmek değil, onları daha disiplinli hale getirmek olduğunu söylemiştir.


Bir başka ifadeyle bu yetkililer öğrencilerin sıkıcı ve faydasız bilgileri ezberlemeye zorlayarak, kendilerini daha güçlü hale getireceklerine inanmaktadırlar. Birkaç Japon öğrencinin okuldaki eğitim sistemi dışında öğrenerek akıcı ingilizce konuşur hale gelmesi hiç şaşırtıcı değildir.

Elbette Japonya bu tip bir eğitim sistemi kullanan tek ülke değildir. Sadece birkaç okul İngilizceyi doğal yoldan öğretmektedir.

Daha üzücü olan, özel ingilizce kurslarının da devletin eğitim sisteminden fena halde etkilenmiş olmalarıdır. Böylece özel ingilizce kursları da, öncelikli yöntem olarak, halen ders kitapları, eski eğitim teknikleri ve gramer ezber yöntemleri kullanmaktadırlar.

İngilizceyi doğal yöntemlerle öğrenmek için mevcut eğitim sisteminin dışına çıkarak tamamen bağımsız bir öğrenici olmak gerekir. Dinleme öncelikli öğrenme yöntemini seçerek enerjinizin ve zamanınızın çoğunu anlaşılabilir ingilizce dinlemeye ayırmalısınız. Dinlemek, doğal ingilizce öğrenmenin temelidir. Dinlemek, başka bir şeye odaklanmadan önce gerçekleştirmeniz gereken asıl beceridir.


Mevcut eğitim sisteminin dışına çıkmak, yalnız kalmak zorunda olmak anlamına gelmiyor. Dinleme odaklı ingilizce öğrenirken, ingilizce öğrenme gruplarına katılarak onlarla iletişim kurabilirsiniz. Örneğin bizim Effortless English kulübümüzde öğrenciler, forumlarımızda haberleşerek birbirleriyle skype üzerinden konuşuyorlar. Onlar çalışma zamanlarını dinleme üzerine yoğunlaştırıyorlar. Bununla birlikte, sosyal olarak birbirleriyle yazışıp konuşuyorlar.

Bu doğal öğrenme grupları mevcut pek çok okul ve sınıfların tersine; eğlenceli, dost canlısı ve enerji doludur. Burada baskı yoktur, sadece dostça cesaretlendirme ve destek vardır. İşte bu doğal yoldan, kolayca, zahmetsizce, sosyal olarak ve bağımsız olarak ingilizce öğrenmedir. Bu, çocukların okula gitmeden önce doğal olarak öğrendikleri gibi öğrenmedir.
 
Yani korkacak, endişe edecek hiçbir şey yok. Şimdi tam zamanıdır. Eski eğitim sistemiyle öğrenmeyi bırakın. Baskıyı, stresi, korkuyu ve sıkıntılı işleri bırakın gitsin. Doğal ve bağımsız bir öğrenir olun, İngilizceyi daha hızlı, daha kolay ve daha eğlenceli öğrenin.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayın!

Effortless English Club

Son Yazılarımız:

Bedava Web Sitesi Kurmak

Yoğunlaştırılmış İngilizce Eğitimi

İngilizce Kişisel Gelişim: Son Ders
Kural 3: Önce Dinleyin

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir