Dinleyerek ingilizce Öğrenme

Bugün sizlere Effortless English sisteminin en önemli ve en basit kuralını açıklayacağım. Öncelikle, aşağıdaki  videoyu izleyerek, üçüncü kuralımızı AJ. Hoge’dan dinleyelim.

Effortless English Kural 03: Önce Dinleyin.

Detaylı Bilgi için Burayı Tıklayın

İngilizceyi kulaklarınızla öğrenin, gözlerinizle değil. Mükemmel bir İngilizce konuşmak istiyorsanız, İngilizceyi kulaklarınızla öğrenmelisiniz. Dinlemek, dinlemek, dinlemek! Daha fazla İngilizce dinlemek, mükemmel İngilizcenin anahtarıdır. Eğer çokça dinlerseniz bir sürü kelimeyi ve İngilizce grameri doğal olarak kullanmayı öğrenebilirsiniz. İngilizce konuşmaları daha hızlı anlar ve otomatik cevap verme refleksi kazanırsınız.

İngilizce dinlemek, bir çeşit sihirli anahtar gibidir. Bu konuda bir sürü araştırma vardır ve hepside aynı sonucu gösterir. İngilizce dinlemek yapabileceğiniz en önemli aktivitedir. Bu araştırmalar aynı zamanda bize, bugüne kadar İngilizce konuşamayışımızın sebebini de gösterir. Bugüne kadar okullarda İngilizceyi muhtemelen hep gözlerinizle öğrendiniz. İlkokullar, ortaokullar, liseler ve dil okulları genellikle okuma kitaplarına (textbooks) odaklanırlar.

Bu şekilde siz de, muhtemelen İngilizce yazmayı ve bir sürü İngilizce gramer kuralını ve İngilizcenin cümle yapısını düşünmeyi öğrendiniz. Belki de şu anda İngilizce gramer kuralları hakkında; birçok Amerikalıdan, birçok İngilizden ya da birçok Kanadalıdan daha çok şey biliyorsunuz. Çünkü onlar, İngilizce gramer kurallarını sizin kadar çalışmıyorlar. Siz de, kolayca, çabuk, doğru ve akıcı İngilizce konuşmayı öğrenmek istiyorsanız dinleyerek (kulaklarınızla) İngilizce öğrenin, tıpkı yerli konuşmacılar gibi.


Şimdi İngilizce dinlemeyle ilgili daha özellikli şeylerden bahsedelim. Çünkü ne dinlediğiniz ve nasıl dinlediğiniz çok önemlidir. İngilizce dinlemeyle ilgili en önemli konu, kolay İngilizce dinlemektir. Kolay İngilizce ne demektir? Dinlediğiniz İngilizcenin yüzde 95’ini ya da daha fazlasını duraksamadan ve sözlük kullanmaya gerek kalmadan anlayabiliyorsanız, dinlediğiniz İngilizce sizin için kolay demektir. Evet, sonuçta kolay İngilizce dinlemelisiniz. Mesela çocuklar için İngilizce dinleme parçaları kullanabilirsiniz. Ya da Amerikan gençlerine yönelik sesli kitapları kullanabilirsiniz. Eğer bunlar da size zor geliyorsa daha başka kolay dinleme parçaları bulmalısınız.


Effortless English Mp3 İngilizce Dinleme Dersleri

Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı gibi, dinleyerek İngilizce öğrenme bizim altın kuralımızdır. Bu kurala sadık kalarak İngilizce çalışmalarınızı sürdürürseniz meyvelerini bir süre sonra toplamaya başlayacaksınız. Effortless English mp3 dersleri, sürekli ve tekrarlı dinleme üzerine kurulmuştur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, dinleyeceğiniz İngilizce parçalarının ilginç ve anlaşılır olması, bir başka deyişle kolay olması gerekir. O yüzden Effortless English derslerini çalışırken İngilizce seviyeniz ileri bile olsa, birinci seviyedeki derslerden çalışmaya başlayın. Ben bunları çok rahat anlayabiliyorum, bunlar bana çok basit geliyor diye düşünüp, hızlı bir şekilde sonraki derslere geçmeyin.

Effortless English derslerini düzenli ve istikrarlı olarak (her gün iki saat) çalışırsanız, kısa sürede ne kadar ilerlediğinize şaşıracaksınız. Tekrar üstüne basarak belirtelim, dersler size basit bile gelse her seviyedeki dersleri tekrar tekrar dinleyin. Özellikle mini story dersini çokça dinleyin, A.J. Hohe’un sorduğu basit sorulara yüksek sesle cevaplar verin. Unutmayın, dinleyerek İngilizce öğrenme en önemli ve en kolay çalışma yöntemidir. Bu yöntemi kullanın.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayın


Get Effortless English Lessons

Effortless English ile ilgili diğer yazılarımız:

* Kural 1: Kelime Ezberlemeyin
* Kural 2: Gramer Çalışmayın
* Kural 4: Deep Learning
* Kural 5: Point Of View
* Kural 6: Gerçek ingilizce
* Kural 7: Dinle ve Cevapla
* Effortless English indir
* Power English İngilizce Eğitim Seti

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir