interaktif ingilizce eğitimi

İnteraktif ingilizce eğitimi, adından da anlaşılacağı gibi, öğrencilerin ingilizce öğrenme sürecinde pasif değil, aktif bir unsur olmasıdır. Klasik ingilizce eğitiminde öğrenciler; okuma yaparlar, dinleme yaparlar, kelime listeleri ezberlemeye çalışırlar ve gramer kurallarını çalışarak İngilizcenin yapısını analiz ederler. İnteraktif ingilizce eğitimi; öğrencilerin ingilizce öğrenme sürecinde aktif birer oyuncu haline geldiği ve İngilizceyi çok daha hızlı ve kolay öğrendikleri bir sistemdir.


Yıllarca ingilizce eğitimi aldığı halde akıcı ingilizce konuşamayan arkadaşlarımızın sebeplerinden biri de, Klasik ingilizce anlayışıyla, pasif olarak ingilizce çalışmış olmalarıdır. İnteraktif ingilizce eğitimi, öğrencilerin beyinlerinde ve bilinçaltında İngilizceyi özümsemelerini sağlar. Bu sayede ingilize konuşmaları çabucak anlama ve akıcı ingilizce konuşma sağlanmış olur. Bunun nasıl gerçekleştiğini, Effortless English kuralları çerçevesinde ayrıntılı olarak açıklamaya çalışalım. Şimdi, aşağıdaki Youtube videosunda, A.J. Hoge’un anlattıklarını dikkatlice dinleyelim.

Effortless English Kural 07: Dinle ve Cevapla




Bugün sizlere, Effortless English yedinci ve son kuralını anlatacağız. Yedinci kuralımız çok çok güçlü bir tekniktir. Son kuralımız, sizin çabucak ingilizce konuşmanıza ve otomatik, çabuk ve kolayca anlamanıza yardımcı olur. İşte bu gerçek akıcılıktır ve otomatik ingilizce konuşmadır.

Effortless English yedinci kuralımız, Dinle ve cevapla mini hikaye dersleridir (interaktif ingilizce dersleri). Dinle ve cevapla dersleri nedir ve neden çok güçlüdür? Öncelikle, daha önce ingilizce kurslarına gittiğinizde, fazlasıyla dinle ve tekrarla derslerini çalıştınız. Örneğin hocanız tüm sınıfa, repeat after me! Diyerek “merhaba, nasılsınız” diyordu ve tüm sınıf bunu yüksek sesle tekraralıyordu; “merhaba, nasılsınız”… işte bu, dinle ve tekrarla dersleriydi ve ingilizce eğitimi için eski bir yöntemdir, ama güçlü bir yöntem değildir.

İngilizce dinleyip aynen tekrarladığınızda, beyninizi çalıştırmanıza gerek yoktur. Sadece hocanın söylediğini kolayca söyleyiverirsiniz. Belki söylediğinizi anlamazsınız bile. Ama anlamasanız da onu tekrarlarsınız. Bu yöntem eskide kaldı, artık onu kullanmayın.

Çok daha güçlü olan, dinle ve cevapla yöntemidir. Özellikle de dinle ve cevapla mini hikâye dersleridir. Bunlar, hocanın birçok kolay sorular sorduğu çok özel derslerdir. Neden hikâyenin içinde bir sürü sorular sorulur? Çünkü öğrenci, sürekli soruları duyar ve hemen cevaplar, dinler ve cevaplar. Bunlar tıpkı, gerçek ingilizce konuşmalar gibidir.

Dinle ve cevapla (interaktif ingilizce) derslerini kullandığınızda, kendinize İngilizceyi çabucak anlamayı ve anında cevaplamayı öğretirsiniz. Bu dersleri kullandıktan bir süre sonra, otomatik olarak, refleks olarak İngilizceyi anlamaya ve kafanızda tercüme etmeden, düşünmeden konuşmaya başlarsınız. İşte bu yüzden dinle ve cevapla dersleri çok güçlüdür.

Şimdi size gerçekten çok kolay ve basit bir örnek vereceğim. Sadece birkaç cümleden oluşan bir dinle ve cevapla örneği… (Örnek için yukarıdaki youtube videosunu izleyin)

Bugün itibariyle, sizlere Effortless English Sisteminin 7 kuralını da anlatmış olduk. Gördüğünüz gibi tüm bu kurallar, İngilizceyi daha çabuk ve kalıcı öğrenip; etkili ve otomatik olarak konuşmanıza yardımcı olacak kurallardır. Effortless English kurallarını iyice öğrenip, bütün ingilizce çalışmalarınızda uygularsanız, İngilizceniz eskisine göre çok daha hızlı gelişecektir. Effortless English mp3 dersleri, sizinle paylaştığımız 7 kural çerçevesinde hazırlanmıştır. Effortless English dersleriyle çalışırsanız, bu kuralları da kolayca ve etkili olarak uygulamş olursunuz.

Click here to view more details

Get Effortless English Lessons
Effortless English ile ilgili öbür yazılarımız:

* Kural 1: Kelime Ezberlemeyin
* Kural 2: Gramer Çalışmayın
* Kural 3: Önce Dinleyin
* Kural 4: Deep Learning
* Kural 5: Point Of View
* Kural 6: Gerçek ingilizce
* Effortless English indir
* Power English Seti (Yeni)

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

2 yorum:

  1. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. internette gezinirken bulmuştum sitenizi. Gerçekten çok faydalı bir iş çıkarmışsınız, tebrik ediyorum.

    ingilizce eğitimi bu zamana kadar hep yanlış yöntemlerle yapılmış. sayenizde ingilizce eğitimi konusunda aydınlanmış olduk. başarılı çalşımalarınızın devamını diliyorum.

    Turgay / İstanbul

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Turgay,

    Yorumlarını bizimle paylaştığın için teşekkür ederim. Sitemizi beğendiğine sevindim. Tüm arkadaşlardan yorumlarını yazmalarını rica ediyorum. Bu sayede hep birlikte güzel şeyler paylaşmaya devam edebiliriz.

    Saygı ve sevgilerimle,
    H.Fatih Erdem

    YanıtlaSil

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir