ingilizce öğrenme ihtiyacı

Neden ingilizce öğreniyoruz?

İş için mi, okul için mi veya ingilizlerle olan muhabbet ihtiyacımızdan mı?.

Alev Alatlı yazmıştı, dünyanın ingilizce konuşmasına daha 1800 lü yıllarda karar verildi. Dünyanın en zengin 5 ailesi, ekonomik rahatlıkları için dünyanın ortak bir dil konuşması gerektiğini fark etti ve bunun böyle olması için ne gerekiyorsa yaptı. (İngilizce aslında kapitalizmin dilidir.) Artık ingilizce bilmeden internette gezemez olduk.

Aslında o yıllarda fransızca çok daha popülerdi, neden onu seçmediler de, ingilizce'yi seçtiler. Çünkü dünyanın öğrenmesi en kolay dili ingilizceydi. Fransızcadaki 8000 fiil ezberlenecek gibi değildi.

Video çinli'lerin ingilizce saplantısını gösteriyor, ama tabi bu saplantı biz dahil her ülkede var. Sunumu Amerikalı iş adamı Jay Walker yapıyor. Alt yazısı da var. View Subtitle dan türkçeyi seçebilirsiniz.


Alıntı: http://www.kulturmantari.org/2009/09/ingilizce.html

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir