Callan Method ile İngilizce Konuşmayı Geliştirmek

Bugünkü yazımızda ingilizce eğitiminde Callan Metodundan bahsedeceğiz, Bu metod, İngilterede uygulanmaya başlamış, şimdilerde ise etkili ve hızlı ingilizce öğrenmedeki avantajları görüldükten sonra tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Callan Method, öğrencileri öğrenme sürecinde aktif hale getirmek ve aynı zamanda onların zamanlarını verimli şekilde kullanmaları için geliştirilmiştir.

Callan Methodunda öğretmen sürekli olarak, öğrencilerin cevaplamaları gereken sorular sorar. Bunun amacı, öğrencilerin ingilizce konuşmalarına yardım ederek, sınıfın dikkatini en yüksek seviyede tutmak ve hafızalarını sürekli canlı tutmaktır. Callan Method, öğrencilerin gramer ve kelime bilgilerini adım adım artırmalarını sağlar. Öğrencilerin dikkati asla karmaşık ya da nadir kelimelerle dağıtılmaz. Bunun yerine öğrenciler, dilin temellerini kullanmaya odaklanmalıdır.

Öğretmen derslerde soru cevap tekniği kullanarak, öğrencinin ingilizceyi hızlı bir devinim içerisinde duymaya ve etkin bir şekilde konuşmaya zorlar.

Öğretmen, dersi hızlı bir şekilde sürdürerek, öğrencinin ingilizceyi doğal hızında konuşulurken anlamasını ve konuşmasını sağlar.( Gerçek ve Doğal Öğrenim)

Öğretmen ders sırasında tahtayı kullanmaz, not tutturmaz, boşlukları doldurtmaz, kaset-cd çalışmaları yaptırmaz ve dili bilgisayarlarla öğretmez.

Bir başka ifadeyle, ingilizceyi ilk günden itibaren, "anadilimizi öğrendiğimiz şekilde" yani konuşarak öğretir.
Callan Metodu, İngilizce Gramer Kurallarına takılıp kalmaz. Bir arabanın hangi maddelerden yapıldığını, motorunun nasıl bir düzenekte çalıştığını veya arabanın parçalarını teorik olarak biliyor olmamız, içine oturduğumuzda o arabayı sürebileceğimiz anlamına gelmez. Arabayı sürmek, zamanla ve pratikle kazanılan bir yetidir.

Kendi dilimizi konuşurken de, asla özneleri, sıfatları, yardımcı fiilleri düşünmeyiz, kelime hatırlamaya çalışmayız. Kelimeler ve cümleler ağzımızdan otomatik olarak çıkar. Bu refleksi, anadilimizi 2 yaşından beri pratik yapmamız sayesinde kazandık. Callan metodunun amacı da, ilk günden itibaren konuşarak eğitim vererek, ingilizcenin kipatlardaki teorik bilgisini değil, pratik kullanımını göstermektir.



Callan Method Neden Etkilidir

İngilizce öğrenen insanların çoğu, entelektüel bir tatminden çok pratik bir yetenek olarak İngilizceyle ilgilenmektedir. Onlar İngilizceyi iş için ya da profesyonel amaçlar için öğrenmek istemekte ve mümkün olduğunca çabuk bir biçimde işlerine yarayacak bilgileri edinmek istemektedirler. Bu insanlar Callan Metodunun hızlı ve etkili olmasına değer veriyorlar. Callan dil kurslarına giden öğrenciler, diğer ingilizce kurslarına giden öğrencilerden dört kat daha fazla ilerleme kaydederler. Pek çok araştırma ve test bunu göstermektedir. Öğrenciler dinleyerek ve konuşarak ingilizce öğrenirler. Sınıflardaki hız, öğrencileri dilin içine daldırmaktadır. Sürekli yapılan tekrarlar, öğrencilerdeki temel bilgileri iyice pekiştirerek onları cesaretlendirir.

Effortless English Ve Callan Method
Bildiğiniz gibi Effortless English sistemi, akıcı ingilizce konuşmayı geliştirmek için, bilimsel araştırmalar ışığında geliştirilmiş bir programdır. Şimdiye kadar sitemizde Effortless English sistemiyle ilgili ayrıntılı bilgiler vermeye gayret ettik. Bugün Effortless English sisteminin daha önce pek bahsetmediğimiz bir özelliğine vurgu yapacağız.


Effortless English sistemi, Callan Metodu en güzel ve etkili kullanan sistemdir diyebiliriz. Hatırlayacağınız gibi Effortless English Yedinci Kuralımızda, soru cevap tekniğinden bahsetmiştik. Dinle ve tekrarla tekniği yerine dinle ve cevapla tekniğini kullanmanızı tavsiye etmiştik.

Effortless English mini story dersinde A.J. Hoge size bir sürü kolay sorular sorar. Bu sorulara çabucak cevap vermemiz istenir. İlk defasında olmasa da sonraki dinlemelerimizde bu sorulara hızlı ve basit cevaplar veririz. İşte bu otomatik ingilizce konuşma yeteneği kazandıran Callan Metodun kendisidir. Sonuç olarak Callan Method, Effortless English sisteminin bir parçasıdır. Effortless English mini story mp3 dersi de Callan Metodu dersleridir.

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir