Effortless English Hikayeler İngilizce Dersleri

Bugünkü İngilizce dersimizde, Effortless English İngilizce derslerinde kullanılan soru cevap tekniği ve İngilizce hikayeler yöntemini yakından inceleyeceğiz. Bildiğiniz gibi Effortless English İngilizce setindeki dersler, alışılmış yöntemlerden oldukça farklıdır. İşte bu farklılığın sebebini hep birlikte öğrenelim.
 
Şimdi aşağıdaki videoyu izleyin ve videonun altındaki konu özetimizi okuyun. İngilizce konuşmak web sitemizde bir çok faydalı bilgiler, videolar ve İngilizce dersleri paylaşmaya devam edeceğiz.



Selamlar, ben Effortless English yönetmeni AJ Hoge. Bugünkü öğrenci sorusunu cevaplama vakti geldi. Bu sual üyelerimizden birinden geliyor. Sorumuz şöyle; A.J. niye İngilizce öğretirken hep bu şekil çılgınca, garip, enteresan hikayeler anlatıyorsun?

Evet bu doğru. Effortless English sisteminin en mühim unsurlarından biri küçük hikaye ile point of view hikayeleri diye tabir ettiğimiz hikaye derslerimizdir. Söz konusu derslerde biz enteresan ve de tuhaf hikayeler kullanıyoruz. Söz konusu hikaye derslerinde; maymunlar, kediler, konuşan fareler ve bununla birlikte her zaman böyle çılgınca şeyler, ünlü isimler kullanıyoruz. Daima bu şekilde garip, abartılı ve komik durumlar var. İyi de niye?

Bunu niye yapıyoruz? Sadece komiklik yapmak ve zevk için mi? Aslında hayır. Bunu yapmak için esasen oldukça güçlü amaçlarımız var. İşte bu abartılmış ve enteresan hikayelerin birinci nedeni, tuhaf hikayeleri hatırlamanın, normal hikayelere kıyasla daha kolay olmasıdır. Beyniniz için değişik ve de garip olan bir şeyin, doğal olarak hatırlanması çok daha kolaydır.

Eğer bir şey normal ve de sıradansa, beyniniz genellikle onu dikkate almaz ya da daha kolay unutur. Fakat bir şey oldukça garip ve tuhafsa beyniniz onu daha kolay hatırlar, ona ilgi gösterir ve ona konsantre olur.

Kısacası işte bu garip durumları ve acayip karakterleri, size İngilizce gramer ve ayrıca İngilizce kelimeleri öğretmek adına kullanıyoruz. Böylelikle İngilizce kelimeleri ve grameri çok daha iyi hatırlıyorsunuz. Bunun sebebi dinlediğiniz bütün hikaye tuhaf ve acayiptir. Cümleleri oldukça iyi hatırlıyorsunuz. Çünkü normal değiller. Normal olsalardı unutmanız çok daha kolay olacaktır.İşte bu tuhaf, çılgınca ve garip hikayeleri anlatmamızın diğer bir nedeni, daha derinden yani tekrarlı öğrenebilmenizdir.

Söz konusu hikayelerde sizlere bir çok sorular yöneltiyorum. İşte bu sorularda ana cümleleri farklı şekillerde hep tekrarlıyorum. Mesela şöyle söylüyorum, bir kız vardı. Daha sonra diyorum ki, bir kız mı vardı? Bir kız mı vardı, ya da bir çocuk mu vardı? Yahut şöyle bir soru, bir çocuk mu vardı? Hayır bir çocuk değil, bir kız vardı.

Bu şekilde soruları tekrarlı olarak size yöneltiyorum. Biraz önceki örnekte size was there ile there was kelimelerini derinlemesine öğretmiş oluyorum. Fakat bunları öğrenirken sizin fazla gayret sarf etmenize gerek kalmaz. Bunu yaparken size metodla alakalı ayrıntıya girmiyorum. Sadece hikayeyi ve hikayenin içinde söylenen soruları tekrarlı olarak dinliyorsunuz. Bu sistemde dil bilgisi kurallarını çalışmadan İngilizce gramer öğreniyorsunuz. İngilizce gramer kitaplarını çalışmak söz konusu değildir.

Elbette bu paylaştığımız örnek çok kolay bir örnektir. Ancak derslerimizde daha zor dil bilgisi yapılarını ve ayrıca İngilizce kelimeleri öğretmek için kullandığımız teknikle aynıdır. Neticede derinden öğrenmek aynı zamanda öğrendiğiniz şeyleri özümsemek için tekrarlı çalışmak lazımdır. Bu abartılı, komik ve ayrıca tuhaf hikayelerdeki durumlar da İngilizce gramerin kullanımını ve kelimeleri çok daha kolay hatırlarsınız.

İşte bu öğelerin birleşimi bizim hikayelerle İngilizce derslerimizi çok güçlü duruma getirir. Bu şekilde İngilizce derslerini beğeneceğinizden eminim. Effortless English eğitim seti hakkında detaylı bilgi almak için effortlessenglishclub web sitemizi ziyaret edebilir, bedava email abonelik programımıza kaydınızı bırakabilirsiniz.

Effortless English sisteminin 7 kuralını video derslerini, Türkçe açıklamalarıyla birlikte sitemizde bulabilirsiniz. Özellikle de üst kısımda açıklanan tekrarlı öğrenmeyle ilgili Effortless English 4. Kuralını ve bununla birlikte otomatik İngilizce konuşma becerisi kazandıran soru cevap metoduyla ilgili Effortless English 7. Kuralını izlemenizi tavsiye ediyorum. Söz konusu iki kural, İngilizce konuşmak için yerine getirmeniz gereken en önemli kurallardandır.
 
 
Effortless English Video Dersleri:
  • Kural 1: Kelime Ezberlemeyin
  • Kural 2: Gramer Çalışmayın
  • Kural 3: Önce Dinleyin
  • Kural 5: Point Of View
  • Kural 6: Gerçek İngilizce
  • Effortless English indir
  • Power English Seti

  • PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

    Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

      Blogger Comment

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir