Youtube Giriş Ayarları

Arkadaşlar sitemizde pekçok ingilizce video dersi mevcuttur. Bu videoların büyük bir kısmı Youtube sitesinden alınmıştır. Bildiğiniz gibi Türkiye'den Youtube sitesine giriş engellenmiştir. Ancak bizler, Youtube gibi çok güzel ve faydalı bir kaynaktan mahrum kalmak istemeyiz. Youtube sitesini faydalı amaçlarınız için kullanmaya devam etmek için çözüm yolunu sizlerle paylaşacağız.
Aşağıdaki videoda olduğu gibi bilgisayarımızın DNS ayarlarını değiştirerek siteye girebilirsiniz. Bu videodaki DNS ayarları eski olduğundan, aynı yöntemi kullanarak aşağıdaki değerleri gerekli bölümlere girmeniz gerekiyor. DNS ayarlarına girmemiz gereken rakamlar şöyle: 

208.67.222.222

208.67.220.220

Youtube.com'a Dns ayarları ile giriş

Kablosuz internet kullanan arkadaşlar yerel ağ bağlantısı yerine, kablosuz ağ bağlantısına sağ tıklayıp özellikler sekmesini seçsinler.

Bir sonraki adım:
Başlat / Çalıştır sonra

C: WINDOWS system32 drivers etc hosts (Veya klasör atlayarak girin)

yazıp enter'a basıyoruz. "Birlikte aç" menüsünden "Not Defteri" ni seçiyoruz ve en alt kısma

72.14.204.104 youtube.com
72.14.204.99 www.youtube.com
yazıp kaydedip çıkıyoruz.

gerekirse bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

Detaylı bilgi ve resimli anlatım için:

http://not-for-sheeples.blogcu.com/youtube-icin-2010-dns-ayarlari-kor-kalmayin-diye-yeni/6741123

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir