Amerikan İngilizcesi Günlük Konuşmalar Ders 1


Bu video dersimizde, çeşitli ingilizce konuşmalar üzerinden yola çıkarak Amerikan İngilizcesini özellikle de günlük konuşma ingilizcesi, sokak İngilizcesi ya da slang (argo) olarak da bilinen informal english özelliklerini öğreneceğiz.
.
Videoda geçen konuşlmalardaki slang yani argo ifadelerin anlamlarını, telaffuzdaki değişimleri ve gramer yapısındaki değişimleri inceleyerek Amerikan İngilizcesinin özelliklerini daha iyi anlamış olacağız. Bugünkü Amerikan İngilizcesi video dersimizde öğreneceğimiz yeni ifadelerin anlamlarını aşağıda vermeye gayret edelim.
.
Amerikan slang ifadeler:

Grab a bite of eat: aperatif yiyecek.

No rush: Aceleye gerek yok.

Amerikan İngilizcesinde Telaffuz:

Gonna: Going to yapısı, konuşma dilinde Gonna olarak değişmektedir.

Jus’ lemme grab a bite to eat: Bu cümledeki “Just” kelimesinin sonundaki “t” düşmüştür. “Let me” ifadesi, lemme olarak değişebilmektedir.

Amerikan İngilizcesinde Gramer:

We gonna leave soon?: Amerikan İngilizcesinde yardımcı fiiller bazen düşebilir. Tam cümle şu şekilde olacaktır: Are we gonna leave soon?

Yeah: bu ifade, konuşma İngilizcesinde genellikle “evet” (yes) demek için kullanılır. “Yes” yerine kullanılan (belki biraz daha argo olan) diğer ifadeler şunlardır: yep, uh-huh, mm-hm.
.
Yukarıdaki video dersimizi tekrarlı olarak izleyerek Amerikan İngilizcesinde kullanılan ifadeleri örnekleriyle öğrenebilirsiniz. Sitemizde yayınlayacağımız yeni derslerimizi takip edebilmek için Rss abonelik adresimizi kaydedebilir, ya da buraya tıklayarak sitemizi google reader ya da igoogle’a ekleyebilirsiniz.

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir