Amerikan İngilizcesi Günlük Konuşmalar Video 2



Amerikan İngilizcesi (American Slang) Video dersleri 2. bölümünde öğreneceğimiz yeni ifadeler, telaffuz değişimi ve gramer yapısındaki değişiklikler aşağıdaki gibidir.

Amerikan slang ifadeler:

Hey there!: günlük konuşma İngilizcesinde selamlama için kullanılır.

Hold on a sec: Birini bekletmek için kullanılır. Cümlenin tamamı şöyledir: “Can you hold on a second?” Resmi konuşmalarda daha nazik olarak: “Could (would) you please hold?” ya da “One moment please.” Cümlesi kullanılabilir.

Bye: Konuşma İngilizcesinde “Good-bye” yani Allaha ısmarladık.

Amerikan İngilizcesinde Telaffuz:

How ya doin’?: You kelimesi bazen ya olarak değişmektedir. “ing” ile biten fiiller çoğu zaman sondaki “g” yi kaybederler.

She’s comin’ now, okay?: yine, son “g” kelimenin sonundaki “ing” den düşmüştür.

Amerikan İngilizcesinde Gramer:

Daha önceki dersimizde de gördüğümüz gibi, cümle tüm konuşmacılar için açıksa, yardımcı fiiller kaybolabilmektedir. Video dersimizdeki örnek cümlemizde “Coming” cevabı verilmektedir. Cümlenin tam hali: I’m coming olacaktır.

Günlük konuşma ingilizcesi ve gerçek ingilizce öğrenmek için Effortless English metodu ile çalışmak çok faydalıdır. Bu konuda Effortless English 6. kuralını incelemenizi tavsiye ederiz.

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir