İngilizce Eğitiminde En Çok Yapılan 5 Yanlış

Uzun bir süredir sizlere yeni bir ders paylaşamamıştım. Şimdi sizlerle ücretsiz bir İngilizce mp3  dersi paylaşıyorum. Burayı tıklayarak ingilizce mp3 ve bu dersin pdf metin dosyasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu derste İngilizce eğitiminde en çok yapılan 5 yanlışı öğreneceğiz. İngilizce öğrenme yaklaşımında, bu yanlışlardan uzak durarak daha hızlı ve kolay ingilizce öğrenecek ve bunun neticesi olarak akıcı ingilizce konuşacaksınız.
Birinci Yanlış: İngilizce Dilbilgisine Odaklanmak. Bir çok araştırma sonucuna göre, İngilizce dilbilgisine odaklanmak, ingilizce konuşma becerisine zarar vermekte ve ingilizce konuşmayı ertelemektedir. Çünkü konuşma sırasında, bir sürü karmaşık kuralı düşünmek için yeterli zaman yoktur. Aynen Türkçe konuşurken olduğu gibi, dil bilgisi kurallarını düşünmeden otomatik olarak konuştuğumuz gibi İngilizceyi de otomatik olarak (düşünmeden, tercüme etmeden) konuşabilmeliyiz. 

İkinci Yanlış: İngilizce Konuşmaya Zorlamak. İngilizce öğrenenlerin ve hatta İngilizce öğretmenlerinin yaptığı en büyük yanlışlardan birisi de İngilizce konuşmayı zorlamaktır. İngilizce öğrenme sürecinde sürekli ve tekrarlı dinleme yapılmalı ve sabırlı olunmalıdır. Öğrenciler konuşmaya hazır hale geldiklerinde kolayca ve doğal bir şekilde ingilizce konuşabilirler. O zamana kadar ingilizce konuşma zorlanmamalıdır. 

Üçüncü Yanlış: Sadece Ders Kitaplarından İngilizce Öğrenme. İngilizce öğrenme esnasında ders kitaplarına bağlı kalmakla yetinmek en çok yapılan yanlışlardan biridir. Gerçek ingilizce, ders kitaplarından çok farklıdır. Bu sebeple günlük hayatta kullanılan ingilizce öğrenin. 

Dördüncü Yanlış: Kusursuz Olmaya Çalışmak. İngilizce Öğretenler, genellikle ingilizce öğrenenlerin yanlışlarına odaklanırlar. Yapılan yanlışları sürekli düzeltirler. Öğrenciler de bu yüzden yanlış yapmama konusunda endişelenirler. Konuşurken yanlış yapmamaya çalışırlar. Aslında kimse yanlışsız değildir. Ana dili ingilizce olanlar bile konuşurken, hergün bir sürü hata yaparlar. Hedefiniz yanlışsız konuşmak olmamalıdır. Hedefiniz, duygu ve düşüncelerinizi bir şekilde anlatabilmek olmalıdır. Yani ingilizceyi bir iletişim aracı olarak kullanabilmeyi öğrenmelisiniz. 

Beşinci Yanlış: İngilizce Kurslarına Güvenmek. Öğrencilerin çoğu sadece İngilizce kurslarına giderek ingilizce öğreneceklerini zannederler. İngilizce kurslarının ve İngilizce öğretmenlerinin kendi başarılarından sorumlu olduğunu düşünmektedirler. Oysa ki bu yanlış bir düşüncedir. Kendi başarınızdan sadece siz sorumlusunuz. Yani, İngilizceyi öğrenecek olan sizsiniz. İngilizce öğretmenleri ve İngilizce kursları sadece size yardımcı olabilir, size yol gösterebilir. İngilizce öğrenme konusunda pasif değil, aktif olmalısınız. İngilizce okuma ve dinleme parçaları bulup hergün çalışmalısınız. 

Genel hatlarıyla yukarıda özetlemeye gayret ettiğim bu 5 yanlştan kaçınarak daha hızlı ve kolay ingilizce öğrenebilirsiniz. Şimdi burayı tıklayarak ingilizce mp3 dersinizi bilgisayarınıza indirin ve onu bir hafta boyunca her gün bir kaç kere dinleyin.

İngilizce Eğitimi Yazıları:
 

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir