İngilizce Konuşurken Utanmaya Son Effortless English

Bugünkü İngilizce dersimizde bir çok öğrencinin yaşadığı bir travmadan ve bunun sebeplerinden bahsedeceğiz. İngilizce konuşmak için çaba gösteren, ancak ani bir soru karşısında veya kendini ifade etmek istediği bir anda utanma ve gerilme hissi yaşayan arkadaşlar bu yazıyı dikkatle takip ederek sorunlarının çözümünü bulacaklardır. Şimdi aşağıdaki videoyu izleyin ve açıklamaları okuyun.



Selam ben Effortless English yönetmeni AJ Hoge. Bu dersimizde öğrencilerimizin bize gönderdiği bir soruyu izah etmeye gayret edeceğim. Bir öğrencim soruyor; niye İngilizce konuşma konusunda böyle utanıyorum ve de gerginlik hissediyorum? Gerçek şu ki bunun bir çok sebebi olabilir ve işte bu epeyce sık yaşanan bir sorundur.

Kendinize sorulan bir İngilizce sual karşısında yahut İngilizce konuşmaya kalkıştığınızda yaşadığınız utanma, stres ve de gerginlik halinin en yaygın sebeplerini bu yazıda sizlere söyleyeceğim. Söz konusu durum genellikle devlet okullarındaki İngilizce öğrenme metodlarından ileri geliyor.

Devlet okullarındaki sorun şudur, sizi hata yapma konusunda korkutuyorlar. Örneğin sizlere bir ödev veriyorlar. Bu ev ödevinde bir hatanızı tespit ettiklerinde anında eksi puanı yapıştırıyorlar ve de siz, söz konusu durumu psikolojik olarak bir fobi haline dönüştürüyorsunuz. Bunun yanlış bir durum olduğunu algılamaya başlıyorsunuz.

Ayrıca bir takım öğretmenler, bütün sınıfın ortasında size bir soru sorduğunda, siz soruyu yanıtlarken bir yanlış yapacak olsanız, anında size hayır öyle değil hata yapıyorsun deyip sizi düzeltirler. Bütün sınıfın önünde bu durumu yaşamak sizi üzer, gerilip utanırsınız.

Dahası devlet okullarındaki İngilizce öğrenme yöntemleri, zevksiz ve gerilimlidir. Zaman geçtikçe bu metodla İngilizce öğrenmeye gayret edersiniz günlerce, aylarca ve büyük bir ihtimalle uzun seneler söz konusu zevksiz, stresli ve gerilimli durumları yaşadığınızda bu negatif duyguları İngilizce ile özdeşleştirirsiniz.

Bu şekilde, çok uzun zaman sonra dahi, İngilizceyi konuşmaya kalktığınızda söz konusu olumsuz deneyimler hemen karşınıza çıkar. İşte bu hakikaten çok sık yaşanan bir sorundur. Öyleyse sıradaki soru, bu hisleri ne şekilde değiştirebilirim olacaktır. Söz konusu hisler pek çok soruna neden olur. İngilizce konuşmanıza çok zarar verir.

İyi haber şu ki Effortless English metodunda biz size işte bu utangaçlık ve de gerginlikten kesin olarak nasıl kurtulacağınızı gösteriyoruz. Bu psikolojiden kurtulmanın bir yöntemi olarak size güçlü ve yüksek bir ses vurgusuyla konuşmayı, sorulara yanıtlar vermeyi öğretiyoruz. Dahası fiziksel olarak bedeninizi kullanmayı da gösteriyoruz. Güçlü ve kendinden emin bir şekilde İngilizce pratik yapmış oluyorsunuz.

İngilizce pratik yaptığınız vakit, Effortless English mini story derslerinden birisini dinlediğinizi düşünecek olursanız, size bir soru yöneltiyoruz ve bu soruyu cevaplamanızı istiyoruz. Örneğin soruya evet diyerek yanıt veriyorsunuz. İşte biz sorulara güçlü ve karalı cevaplar vermeniz amacıyla sizi eğitiyoruz. Güçlü bir ses tonlaması ve sağlam bir ifadeyle cevap vermeyi öğreniyorsunuz.

Bunu niye yapıyoruz, bu işin inceliği, sebebi nedir? Bunun nedeni, sizlerin utangaçlık takıntınızı aşmaktır. Gerginlik ve baskıdan kurtulmanızı sağlamaktır. Tek kelime dahi olsa, İngilizce sorulara yanıt verirken güçlü bir beden ile kendinden emin bir ses tonu kullandığınızda, beyninizi eğitmiş olursunuz. Duygularınızı ve de hislerinizi İngilizceyi duyduğunuzda ve onu kullanırken güçlü ve kendinden emin olmak için eğitmiş olursunuz.

Evet, bu birazcık vakit alacaktır. Birinci denemenizde bunu yapamayabilirsiniz ve her şeyi tamamen değiştiremezsiniz. Ancak defalarca güçlü bir duruş ve ayrıca emin bir ses vurgusuyla İngilizce pratik yaptığınız zaman, İngilizceyi duyduğunuzda ve ayrıca onu kullanırken güçlü olma konusunda kendinizi eğitirsiniz.

Bugünkü öğrenci sorumuzu ve bizim cevabımızı izah etmeye gayret ettik. Ücretsiz mail aboneliğimize katılmak bununla birlikte daha fazla bilgi edinmek için effortlessenglishclub.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
 

Effortless English Video Dersleri:


  • Kural 1: Kelime Ezberlemeyin
  • Kural 2: Gramer Çalışmayın
  • Kural 3: Önce Dinleyin
  • Kural 4: Deep Learning
  • Kural 5: Point Of View
  • Kural 6: Gerçek ingilizce
  • Kural 7: Dinle ve Cevapla

  • PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

    Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    1 yorum:

    1. Arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum. İstanbul'da İngilizce Kursları arıyorum. Tavsiye edebilecek var mı?

      YanıtlaSil

    Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir