İngilizce Öğrenmek İstiyorum Diyorsanız Bunu Yapın

Uzun süredir İngilizce öğrenmek istiyorum ama kurslara gidip de konuşamayanları görünce hevesim kaçıyor diyorsanız buraya kulak verin. Okul kitaplarından İngilizce öğrenmeye uğraşmanın normal bir neticesi, anlıyorum ama konuşamıyorum demektir. Testlerde gördüğünüz İngilizce kelimeler ve grameri belki anlayabilirsiniz. Ama duyduğunu anlama ve kafanızda çeviri yapmadan İngilizce konuşma konusunda aynı başarıyı yakalayamayabilirsiniz.

En etkili İngilizce öğrenme için bizim tavsiyemiz, beynimizin benimsediği dil öğrenme tekniği olan dinleme yoluyla ve de konuşarak öğrenmektir. Bunu yapabilmek için sıradan dersler dinlemek yerine belli bir amaca yönelik olarak konuşma yeteneğini ilerletmek için hazırlanmış içerikleri dinlemek çok hızlı sonuçları elde etmemizi kolaylaştıracaktır.

Hemen aşağıdaki videoda en iyi İngilizce öğrenme metodu olan mini hikaye dinle ve cevapla çalışmasıyla nasıl çabuk ve etkili neticeler elde edeceğinizi anlatmak istiyoruz. İzlediğiniz videonun Youtube sayfasındaki açıklama bölümündeki linke tıklayıp Temel bilgiler birinci bölüm derslerini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu arada Rahat İngilizce Youtube Kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Mini Hikaye Dersleri ile pratik İngilizce Öğrenme



Bu videoda sizinle İngilizce pratik çalışması yapacağız. İngilizce gramer konularını veya sözcüklerin ne anlama geldiğini bilmek yeterli olmaz. Önemli olan bildiğimiz şeyleri otomatik olarak anlamak ve de konuşabilmektir.

Örneğin İngilizce öğrenme aşamasının birinci derslerinden olan İngilizce zamirler konusunu biliyor olabilirsiniz. Fakat konuşmaya çalıştığınız zaman onları akıcı olarak kullanamıyorsanız gerektiği kadar pratik yapmamşsınız demektir.

Birazdan özel bir yöntem kullanarak zamirlerle alakalı İngilizce dinleme ve konuşma pratiği yapacağız. Videoyu tamamladığınızda, İngilizce zamirleri nasıl akıcı olarak anlayıp kullanabileceğinizi keşfetmiş olacaksınız.

İngilizcede pratik dediğimiz zaman genel olarak; Dinleme, yani duyduğunu anlama ve de konuşma becerilerini ilerletmeyi hedefliyoruz. İşte bu yeteneklerimizi geliştirip otomatik bir hale getirmek amacıyla Effortless English sisteminde kullanılan mini hikaye soru cevap metodunu uygulayacağız.

Soru cevap pratik çalışmasında tam olarak şunu yapacağız:



  • İlk olarak bir takım İngilizce ifadeler dinleyeceksiniz.
  • Daha sonra bu cümlelerle ilgili kolay sorular gelmeye başlayacak.
  • Hemen arkasından doğru cevapları göreceksiniz…


Yapmanız gereken, yanıtlar açılmadan önce bu soruların cevabını yüksek sesle söylemeye gayret etmek. Birinci denemenizde cevapları söyleyemiyorsanız sadece dinleyin. Bu çalışmayı tekrarlı bir biçimde yapacağız. Ve daha sonraki dinlemelerde yanıtları yüksek sesle hemen söylemeye gayret edin.

Mini hikaye İngilizce konuşma pratiği çalışmasında işiteceğiniz cümlelerin anlamını bilmiyorsanız, videonun sonunda bu konunun gramer ve ekstra derslerini paylaşacağım. Bu derslerle, pratik çalışmamızda duyduğunuz her şeyin ne anlama geldiğini ve de gramer konusunu çok kolay öğrenebileceksiniz.

İngilize öğrenmek istiyorum


Evet arkadaşlar mini hikaye soru cevap pratik çalışması dersimizi tamamladık. Umuyorum ki beğenmişsinizdir. Söz konusu çalışmadaki amacımız, dersin gramer konusu olan İngilizce zamirleri akıcı olarak kullanabilmek, anlayıp konuşabilmek. Bunu gerçekleştirebilmenin yegane yolu da çok tekrar yapmaktan geçiyor.

Bu Derslerle Nasıl Tekrar Yapılır?


Şimdi bu videonun youtube sayfasında bulunan açıklama bölümündeki bağlantıya tıklayıp söz konusu dersin tüm çalışma metaryallerini bilgisayarınıza indirin. Ayrıca pratik çalışma dosyalarını, ücretsiz İngilizce dersleri indir başlıklı yazımızın içinde de bulabilirsiniz. İndireceğiniz dosyaların içinde;


  • Bir adet gramer konu anlatımı
  • 1 tane extra dersi ve de
  • Bir adet mini hikaye dersi bulunmakta.

Dersler mp3 formatında dinleme dosyalarından teşekkül ediyor. Aynı zamanda her bir dinleme dersinin bir de pdf formatında yazılı dokümanı mevcut. Az önce ingilizce pratik çalışmamızda duyduğunuz cümleleri anlamadıysanız, ilk önce extra dersini birkaç kere dinleyin. Böylelikle duyduğunuz her şeyi sözlük dahi kullanmaya gerek kalmadan anlayabileceksiniz.

İndirdiğiniz dersleri en az 1 hafta boyunca her gün, bol tekrarlı bir şekilde dinleyin. Özellikle de mini hikaye İngilizce pratik dersini daha fazla dinleyin. Sorulara yüksek sesle, gittikçe daha çabuk ve güvenli bir biçimde cevaplarınızı söyleyin. Bu tekniği tekrarlı olarak kullanmaya devam ettikçe, İngilizce konuşma refleksi kazanmaya başlayacaksınız…

Gramer çalışarak mı, dinleyerek mi İngilizce öğrenmeliyiz?

Bu arada arkadaşlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Size göre dil bilgisi çalışarak mı daha basit İngilizce öğrenebiliriz, yoksa dinleyerek mi? Cevabınızı ve yorumlarınızı alt taraftaki yorum kısmına yazarsanız çok sevinirim.

Youtube Video Dersleri İle Kolay İngilizce Öğrenme


Arkadaşlar İngilizce öğrenmek istiyorum diyen herkese Youtube video derslerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bildiğiniz gibi Youtube, dünyanın en büyük ikinci arama motorudur. İşte bu nedenle internetten İngilizce öğrenmek adına kullanabileceğiniz başarılı platformlardan birisidir.

İngilizce konuşma ve anlama yeteneğini geliştirebileceğiniz on binlerce kaliteli video derslerini Youtube sitesinde bulabilirsiniz. Aynı zamanda Rahat İngilizce Youtube kanalımıza da abone olup video derslerimizi paylaşırsanız seviniriz. Youtube kanalımızda; İngilizce ders anlatımları, pratik çalışmaları, hızlı ve kolay İngilizce öğrenme yöntemleri paylaşıyoruz. Yeni video derslerimizden anında haberdar olmak için Youtube kanalımıza abone olmayı ve de bildirim zilini açmayı unutmayın:

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir