Amerikan Konuşma İngilizcesi Ders 3



Amerikan ingilizcesi Ders: 3. Amerikan Konuşma İngilizcesi derslerimizde, yazılı İngilizceye göre konuşma İngilizcesindeki değişiklikleri öğreniyoruz. Bu video derslerinde, örnek ingilizce konuşmalar içinde geçen yeni kelimeleri, telaffuzdaki değişimleri ve son olarak gramerdeki değişimleri inceliyoruz.

Amerikan konuşma İngilizcesi üçüncü dersinde öğreneceğimiz yeni kelimelerin anlamları aşağıdaki gibidir. Bu dersimizi tekrarlı izleyerek yeni kelimeleri örnekleriyle inceleyebilirsiniz.

Amerikan konuşma İngilizcesi yeni ifadeler:

Be up for (something): havasında olmak, bir şeye ilgi duymak

Take in (something): bir film, oyun v.b görmeye gitmek.

Say…?: Belirli bir öneride bulunmak için kullanılır. (özellikle bir olayın zamanı ya da bir şeyin çeşidi v.b)

Konuşma İngilizcesinde Telaffuz:

I dunno: “don’t know” ifadesi telaffuzda genellikle “dunno” olarak değişmektedir.

I’m kinda tired: “kind of” ifadesi genellikle “kinda” olarak telaffuz edilir.

Konuşma İngilizcesinde Gramer:

You up for a movie tonight?: Yardımcı fiiller genellikle konuşma İngilizcesinde düşmektedir. Cümlenin tam hali: Are You up for a movie tonight?

Say 6 o’clock?: Yine burada sözcük düşmesi görüyoruz. Tam cümle için, Let’s say 6 o’clock? YA DA Shall we say 6 o’clock? (son cümledeki “Shall” ifadesi, bu cümleyi çok nazik ve daha resmi bir hale getirmektedir.)

Amerikan konuşma ingilizcesi derslerimizden de anlaşıldığı gibi gerçek hayatta kullanılan konuşma ingilizcesiyle, bizim yıllardır okullarda ve kurslarda öğrendiğimiz kitap ingilizcesi farklıdır. Gerçek ingilizce öğrenmek için, sizlere daha önce bahsettiğimiz Effortless English Programını kullanabilirsiniz.

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir